Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Hyppy voi olla kohtalokas

Tuulettaminen on vaarallista lemmikeille. Vaikka kissa osaa pudota jaloilleen, jo hyppy kolmannesta kerroksesta voi olla sille kohtalokas.

Vuoden 2016 toukokuussa epäivoinen mieshenkilö soitti Suomen Löytöeläinavun neuvontapuhelimeen.  Perheen kissa oli pudonnut viidennestä kerroksesta asfalttiin. Maassa oli kissasta valunutta nestettä, eikä kissa pystynyt liikkumaan. Perhe ei omistanut autoa eikä miehellä ollut varaa ottaa taksia, jolla viedä kissa eläinlääkäriin. Ystävällinen naapuri lähti viemään omistajia ja kissaa tutkimuksiin. Mitään ei ollut tehtävissä. Kissa piti nukuttaa ikiuneen. Omistaja oli entistä enemmän kauhuissaan. Kuolleen kissan lisäksi hän sai mukaansa ison laskun.

Koiratkin hyppivät korkealta

Vastaavanlainen tapaus sattui lauantaina 20.6.17 Helsingissä. Nuori tyttö soitti ja kertoi perheen norjalaisen metsäkissan kadoneen lounasaikaan. Perhe asui viidennessä kerroksessa ja kissaa oli alettu ilmeisesti etsiä vasta illansuussa. Tyttö oli nähnyt naapurin, joka oli kertonut kissan olleen pihalla nenä veressä. Lähetin tytölle Yliopistollieen pieneläinsairaalan puhelinnumeron. Jonkin ajan kuluttua tyttö tekstasi poliisin vieneen kissan sairaalaan. Aamuyöllä hän tekstasi, että kissan etujalka on murtunut. Leikkaus Viikissä tulee maksamaan 2000 euroa. Ehkä yhdeksän kuukauden ikä auttoi kissaa selviämään.

Edellisviikolla oli Helsingissä hypännyt koira ikkunasta. Omistaja oli ollut muutaman tunnin pois ja tullut kotiin klo 23. Ikkuna oli veressä ja koira tiessään. Koira oli tunkenut itsensä kapeasta ikkunasta ulos. Ikkunalasi oli ehjä, mutta se oli ilmeisesti satuttanut itsesä ikkunan karmeihin. Poliisi oli vienyt koiran pieneläinklinikalle. Päällisin puolin sillä ei ollut isoja vammoja.

Jokunen vuosi sitten parvekkeelta hypännyt koira kuoli muutaman päivän päästä vammoihinsa. Koira oli tutkittu eläinlääkärillä heti, mutta vammoja ei huomattu. Myös tämä tapaus sattui Helsingissä. Tampereella oli vastaava tapaus viime vuonna. Koira selvisi, mutta eläinlääkärilasku oli iso, koska sille piti tehdä leikkaus. 

Ikkunat kannattaa verkottaa tai ostaa kunnon tuulettimet, ettei eläinten elämät joudu tuuletuksen takia vaakalaudalle.

Korkealta pudonneen kissan etsiminen.