Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Iäkkään Mimmu-koiran katoaminen ja löytyminen

Kääpiövillakoira Mimmu, 16 v, katosi lauantai-iltana 22. heinäkuuta Kolarin Äkäslompolossa. Mimmu oli katoamishetkellä emäntänsä kotitilalla Karilan navettagalleriassa. Omille teilleen lähtenyt Mimmu löytyi joukkoetsinnällä.

Normaalisti Mimmua pidetään kiinni fleksissä silloin, kun se on omistajiensa kanssa kodassa. Kun Mimmu yhtä äkkiä juoksi pois kodasta, sillä ei ollutkaan sattumoisin fleksiä.
- Mimmua ei löytynyt mistään, vaikka etsimme koko illan, kertoo Mimmun Kirsi-emäntä.

Vanhusta etsittiin joka päivä ilman että sen olinpaikasta saatiin minkäänlaista vihiä. Edes Facebookin ja Karkurit.fi:n katoamisilmoitukset eivät tuottaneet havaintoja.

Päivät kuluivat. Toivosta ei luovuttu, vaikka Mimmu on iäkäs eikä sen kuulostakaan ole paljon jäljellä. Huonokuuloisuus ei haitannut tässä tilanteessa, koska kadonnutta koiraa ei pitäisi huudella, ettei se vaihda maisemaa.

Ratkaiseva havaintotieto

Tiistaina muuan iäkäs pariskunta tuli Karilaan kertomaan, että Mimmu oli lähtenyt lauantaina seuraamaan heitä sillan yli. Se oli kääntynyt sitten jonkin koiran perään kohti kylää.

Mimmun emäntä oli ikionnellinen ensimmäisestä havainnosta.
- Mimmu oli mennyt joen toiselle puolelle! Nyt tiedettiin mistä etsiä.

Samana päivänä Runni-koira lähti omistajansa kanssa Nilivaaran kylän suuntaan. Koirakko löysi sieltä Mimmun yllä olleen sammaleenvihreän villapaidan.
- Illalla kello 18 lähdimme villapaidan löytymiskohdalta isona rintamana, ihmiset ja koirat, kohti kylää.  

Etsijät etenivät kilometrin verran. Mimmua ei näkynyt. Joukko kääntyi takaisin villapaidan löytymissuuntaan.
- Yhtäkkiä kuului huuto LÖYTYI!

Sydän kurkussa kaikki lähtivät juoksemaan kohti ääntä.
”Elääkö?
”Elää!!!”

Korppu-koiran emäntä oli löytänyt Mimmun pienen vinkumisen perusteella pajukosta, noin 50-100 metriä villapaidalta joen suuntaan.
-Kyllä meillä kaikilla oli itku herkässä siinä kohtaa.

Neljä vuorokautta ja seitsemän tuntia kateissa ollut Mimmu voi olosuhteisiin nähden hyvin! Ruoka ja vesi ovat kelvanneet vanhukselle entiseen tapaan. Emäntä oli heti löytymisen jälkeen yhteydessä eläinlääkäriin, joka neuvoi tarkkailemaan Minnua.
- On aivan ihme, että se selvisi ja niin hyväkuntoisena. Olemme niin kiitollisia kaikille Mimmun etsijöille ihmisille ja koirille ja kaikille, jotka olivat hengessä mukana.

Omistajan kanssa käydyistä etsintäkeskusteluista ja kiitostekstistä mukaillut Maija Ankkuri
Mimmun kuvat omistajan kotialbumi

JK:
Joukkoetsintää ei normaalisti harrasteta, koska iso joukko ventovieraita voi karkottaa karkurin lopullisesti.  Kuitenkin, jos kateissa oleva koira on vanha, alle luovutusikäinen tai koira karkasi fleksin kanssa ja katoamisesta on aikaa.