Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Ikuinen ikävä

Kadonnut löytymättä jäänyt lemmikki säilyy aina  omistajan mielessä.

Pirkanmaalla kissaansa kaipaava mummo soittelee muutaman kuukauden välein neuvontanumeroomme. Viimeisin puhellu tuli uudenvuodenaaton aamuna. Kissa sai liikkua vapaana Punkalaitumen Oriniemellä. Mummon mukaan leikattu kissa pysytteli kodin lähellä. Yhtenä päivänäj se katosi ja jätti mummolle ison ikävän.

Mummo kysyy aina soittaessaan, onko kukaan ilmoittanut valkoista mustahäntäistä kissaa löytyneeksi. Vaikka en tunnistaisi mummon ääntä, arvaisin heti keneltä puhelu on. Mummo kertoi nähneensä Helsingissä kuvatussa Poliisi TV:ssä valkoisen kissan. Hän ei ollut nähnyt oliko kissalla musta häntä. Mummon kissa katosi kesäaikaan ja katoamissyy on yhä pimennossa.  Punkalaitumella on ilveksiä ja susilauma, jota ei siellä ollut vielä silloin, kun mummon kissa katosi.

Lupasin nostaa katoamisilmoituksen etusivulle kuten olen tehnyt aina, kun mummo on kysellyt kissaansa. Nyt ei lmoitusta enää löytynytkään, koska sivuilta poistettiin kaikki yli kaksi vuotta vanhat ilmoitukset. Vain varastetut jätettiin.
Mummon kissa on siis valkoinen ja sillä on musta häntä. Se katosi Punkalaitumen Orinimellä. Jos tiedät kissasta jotain, ilmoita tieto sähköpostiimme osoitteeseen karkurit@karkurit.fi


Ilotulitus säikäyttää

Kissoja ja koiria katoaa pitkin vuotta, mutta etenkin vuodenvaihteessa ulkoiluttajan kannattaa olla varovainen. Rakettimelu pelästyttää ja karkauttaa etenkin koiria. Ellei koiraa löydetä, jää vuoden vaihtumisesta aivan eri tunnelma kuin se, mitä siltä odotettiin.

Joka vuodenvaihteessa etenkin koiria karkaa ennätysmäärä. Eipä kissakaan tykkää, jos raketti räjähtää sen korvien lähellä. Eikä kissan ole muutenkaan turvallista olla ulkona etenkään alueilla, joille kerääntyy porukkaa.

Koska meitä koiranomistajia varoitellaan nykyisin jo hyvissä ajoin rakettipelosta, ovat koirien uudenvuodenkarkailut vähentyneet koko maassa alle sataan. Vielä joitakin vuosia sitten karkurimäärä oli moninkertainen.
Jos koirasi pelästyy rakettipauketta ja lähtee livohkaan, se yrittää palata lähtöpaikalle vasta alueen rauhoituttua. Tee katoamisilmoitus nettiin, mutta älä ilmoita siinä tarkkaa katoamispaikkaa vaikka joku sitä kyselisi. Koiraa ei saa huudella. Tässä lisäohjeita.

Jos karkaamispaikalla voi grillata, pistä grilli pystyyn ja odottele rauhassa. Jos koiralla on kaverikoira, ota se mukaan, mutta pidä se i hihnassa ja kateissa olevan hihnaa taskussa. Odotelkaa yhdessä. Ellei pelästyneelle koiralle ole sattunut matkalla mitään, kaiken todennäköisyyden mukaan se palaa lähtöpaikalle.

Maija Ankkuri