Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Jackrusselinterrieri Myyn karkureissu

Kun Savonlinnan Piojärvellä asustava Aami-emäntä oli jackrusselinterrieri Myyn ja paimenkoira Lupon kanssa metsälenkillä, lähti Myy äkkiä juoksemaan ja katosi.  

Lupo ja Myy, kaksi onnellista Myyn viiden päivän karkureissun jälkitunnelmissa.

Aami huuteli karkuria aikansa koska hän ei tiennyt, että koiraa voi kutsua vain katoamishetkellä.  Myöhempi huutelu saattaa karkottaa sen hyvinkin pitkälle. Kotiin katoamispaikalta oli matkaa noin kaksi kilometriä ja katoamismaasto on niin risukkoista kuin metsä vain voi olla.

Aikansa etsittyään ja huudeltuaan Aavi lähti Lupon kanssa kotiin. Koirakaveri vaikutti masentuneelta. Myös Aami oli pettynyt. Hän odotteli joitakin tunteja, että Myy ilmestyisi kotipihalle. Kun niin ei tapahtunut hän laittoi katoamisilmoituksen karkurit.fi -sivuille ja ilmoitti löytöeläintarhaan. Sen jälkeen hän soitti paikallisen metsästysseuran tutulle hirvimiehelle. Hirvimies lupasi ilmoittaa kaikille, joilla on alueella supiloukku.   Jotkut koirakarkurit menevät loukkuun. Kun loukuttaja tietää omistajan, hän voi soittaa ja pyytää hakemaan koiran kotiin.

Paikalliset metsästäjä pitivät silmänsä auki ja Aavi kävi päivittäin etsimässä karkuria joka aamu ja ennen iltapimeää. Uskollinen paimenkoira oli mukana etsimässä. Aavi etsi Myytä myös autolla.  Kotipihalla oli Aamin pesemätön vaate odottamassa. Mikäli Myy olisi ilmestynyt pihalle, kun emäntä oli etsimässä, Myy olisi todennäköisesti jäänyt vaatteelle odottelemaan.

Aavi ei tyytynyt vain kävelyetsintöihin.
- Ajoin kolmena päivänä mateluvauhdilla kaikki lähitiet.  Kävin myös ostamassa makkaraa ja grillasin sitä kotipihalla.

Myystä ei näkynyt jälkeäkään. Eikä kukaan ilmoittanut ensimäistäkään koirahavaintoa. 

Koira yrittää aina selviytyä karkaamispaikalle. Kun koti on lähellä, se saattaa suunnata jopa suoraan sinne. Myy tupsahti viidentenä päivänä kotipihalle.
- Kun katsoin ulos, huomasin Myyn ajamassa meidän kissaa leikkimielellä.  Menin pihalle. Myy tuli luokseni ja hyppäsi syliini.

Myy ei kertonut missä se oli ollut. Onnellinen emäntä antoi karkurille vettä ja hieman koiranruokaa.  Lupokin oli Myyn kotiinpaluusta onnensa kukkuloilla. 

Emäntä peruutti tilaamansa etsijäkoiran ja ketunpesäreissun, joka hänen oli tarkoitus tehdä ennen etsijäkoiran tuloa naapurin hirvestäjän kanssa.

Myy oli kotiutumispäivänä väsynyt. Seuraavana päivänä Aami lähti Lupon kanssa muutaman tunnin kyläreissulle.
- Myy sai rauhassa levätä kotona kissan kanssa.  Seuraavana päivänä se oli entisellään. 

Kivi on pudonnut Aamin sydämestä. Perhe saa jatkaa elämää entisellä painolla ilman katoamisen aiheuttamaa huolta ja surua. 

Teksti: Maija Ankkuri
Kuva: Aami