Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Karkuritarinoita Pohjoisesta Keski-Suomesta

 

Virpi ja karkumatkalta pelastettu Minna,
joka jäi Virpin omaksi. 

Pihtiputaalainen Virpi Ihalainen tsemppaa kissansa kadottaneita: "Toivoa ei kannata menettää. Aktiivisuus on kaiken A ja O.

Toukokuu 2014
Musta Laalaa-tyttö karkasi autosta kakkalootan putsauksen aikana avoimeksi jääneestä ovesta linja-autopysäkillä Viitasaaren Niinilahdessa E 75 varrella. Loukku piilotettiin katoamispaikalle ison tien varteen pari päivää katoamisesta.
Kissa oli pinkaissut kylätietä pitkin seudun ainoaan, noin kilometrin päässä sijaitsevaan talon lähelle. Siellä jatkettiin loukutusta useiden päivien ajan, mutta talon koira ajoi Laalaan puuhun ja sen jälkeen tyttö otti hatkat ja lähti palaamaan takaisin karkupaikalle, jossa se meni loukkuun kaksi viikkoa karkaamisesta.
Karkuri oli laihtunut paljon, mutta muuten se oli kunnossa.

2014 elokuu
Harmaavalkoinen Lissu-tyttö rimpuili itsensä sylistä parkkipaikalla säikähdettyään ohi ajanutta mopoa Viitasaaren Viitakankaalla elokuisena lauantaina. Taisi olla jo sunnuntai, kun vein loukun ja tyttö meni siihen heti seuraavana yönä.

2015 kesäkuu
Minna-tyttönen karkasi valjaista Viitasaaren Taimoniemessä P-paikalla juhannuksen aikaan. Meni kaksi viikkoa ennen kuin silloiset omistajat (nuoripari) saivat sanottua, että rescue-kissa Minna on karannut. Oli vähän hakuammuntaa mihin loukku laitetaan, mutta sitten saatiin havainto n. 500 m päästä, kun oli käynyt Huikarin Puutarhalla. Siellä loukutettiin tuloksetta.. Oli vissiin jo vaihtanut maisemaa.. Tuli havaintoja pitkin kyliä...ihan 20 km päästäkin, jossa kokeiltiin loukutusta, mutta saatiin vääriä kissoja. Jossain vaiheessa tuli siten havainto Keiteleentien varrelta Taimoniemestä ja loukut sinne.. Samasta paikasta tuli toinenkin havainto noin kaksi viikkoa myöhemmin...mutta loukku ei kelvannut. Loukutuskaverini Annu näki sattumalta Minnan puupinon päällä samalla paikalla ja loukutusta jatkettiin.. Lopulta 5.8. Minna päätyi taas E75 varteen n. kaksi kilometriä karkupaikalta. Talon asukkaat saivat "huutavan" Minnan houkuteltua sisälle taloon.
Minna on nykyään minun kissani...mutkien kautta.. Ihan mahtava rakas. Karkumatka kesti 48 päivää ja matkaa havaintopaikoista laskemalla tuli ainakin 6-10 km. Jaoimme muuten hurjan määrän katoamislappuja pitkin kyliä ja some lauloi.
______________________________________________________________________________ ____________

Jos halutaan estää kissaa karkaamasta automatkalla, vaikka kuinka kävisi kissaa
sääliksi, on se pidettävä koko matkan ajan kantokopassa. Ennen kuin kissa viedään
koppineen autoon, tarkastetaan, että koppa on kunnolla kiinni. 
Kopan kiinni pysymisen voi varmistaa kietaisemalla kopan ympärille
LVI-teippiä kahteen eri kohtaan. Vaikka kissa rimpuilisi sisällä, koppa pysyy kiinni.
______________________________________________________________________________ ____________

Kesä 2018
Pyhäjärven ABC:llä karkasi autosta Vappu-tyttö. Saimme heti havainnon ihanan Eero-papan pihalta ja toiveikkaina laitettiin loukku sinne. Se ei tuottanut tulosta. Paljon taas lappuja ja somea.. Saimme jotain hataria havaintoja pitkin kesää, mutta tämä tarina jäi ratkeamatta. Jollain tasolla etsintä oli päällä varmaan noin kaksi vuotta, mutta Vappua ei koskaan löytynyt.

Heinäkuu 2020
27.7. pääsi Pyhäjärven ABC:llä karkaamaan autosta  Kissi-kolli. Siellä ihana Eero-pappa tarkasteli loukkuja, joita siirreltiin havaintojen perusteella useaan kertaan. Kissi oli välillä tanssilavan luona ja sitten teollisuushalleilla. Lopulta Kissi meni loukkuun ABC:n vieressä Vaskikellolla 20.9. ja pääsi takaisin kotiinsa Kokkolaan. Paljon lappuja ja taas lappuja jaettiin ja some lauloi.

Heinäkuu 2021
Pete-kolli karkasi ollessaan lomalla vieraalla kesämökillä. Omistajalla on ollut tapana päästää kissa ulos kyläpaikoissa. Vein loukut mökille, mutta saalista ei alkanut tulla. Eka varma havainto tuli hevostilalta n. kilometrin päässä mökiltä ja loukkuja siirrettiin sinne päin yhteen latoon, josta seuraava varma havainto. Pete jatkoi kuitenkin matkaa ja jäi lopulta loukkuun entisellä maatilalla noin 1,5 kuukauden päästä 2,5 kilometrin päässä katoamispaikalta. Valtavasti jaoin lappuja ja niiden perusteella ei somessa oleva vanhempi pariskunta soitti Petestä.

Syyskuu 2021
Tilda-tyttönen karkasi pysähdyksen aikana lähellä Ilosjoen radiomastoa Pihtiputaalla. Vein muistaakseni heti kuultuani (seuraavana päivänä) loukun sinne ja olikohan jo seuraava aamu, kun siitä töihin ohi ajanut mieheni soitti, että kissa on loukussa... tule hakemaan. Lähdin heti ja kun menin paikalle kuului ja näkyi vaan suhaus kun kissa juoksi loukusta pois.. en tiedä mitä siinä tapahtui, kun peitto oli loukun päällä. Ihana omistajapariskunta tuli sitten itse seuraavana päivänä paikalle ja olivat useita tunteja..kävivät välillä Shellillä syömässä ja kun tulivat takaisin, kissa kömpi toiselta puolelta nelostietä ja omistaja sai kissan syliinsä. Eli karkureissu kesti kaksi vuorokautta.

Heinäkuu 2022
Tepa-kolli päätti hypätä autosta Viitasaaren Hännilänsalmen pysähdyspaikalla ja paineli pusikkoon (ei asutusta lähellä). Vein seuraavana päivänä loukkuja kaksikin, mutta ei mennyt niihin heti. Kissan näki useampikin ohi ajanut siinä pyörimässä. Omistaja lähti ajamaan takaisin kotoaan Raahesta, johon oli perheensä kanssa palannut, ja kun hän ajoi paikalle, näki heti Tepan, laittoi ruokaa sen eteen ja nappasi kissan kiinni. Karkureissu kesti päivän ja kaksi yötä.

Virpi Ihalainen