Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Karvaton Leevi löytyi uupuneena

Leevillä oli takki, koska sen alavartalo oli karvaton

TÄSTÄ TAPAUKSESTA ON VARMAANKIN LÄHELLE 20 VUOTTA. AIHE ON NYTKIN AJANKOHTAINEN: ETSINTÄÄ KANNATTAA JATKAA, VAIKKA SE ALUSSA TUNTUISI TOIVOTTOMALTA!

Piskuinen, vain 30-senttinen kiinanharjakoira Leevi karkasi Tuusulan Mikkolassa kerrostaloasunnon alatasanteen aidanraosta.

Omistaja etsi Leeviä karkaamisiltana vesikoiransa kanssa useita tunteja tuloksetta. Keskiviikkoiltana koiranetsintään totutteleva narttukoira johdatti etsijät Mikkolasta Ruotsinkylän suuntaan. Etsintä keskeytettiin pimeän tultua ja koiranomistajan vakuutettua, ettei hänen sohvaperunansa poistu kotinurkilta.

Ristikivestä useita havaintoja

Torstaiaamuna alkoi tulla havaintopuheluja. Leevi oli nähty jo karkaamisiltana Lahelassa matkalla Ristikiven teollisuusalueelle. Joku autoilija oli ilmoittanut havainnosta poliisin hätänumeroon. Omistaja oli vasta torstaiaamuna yhteydessä oma alueen poliisiin.
- Lähdin töistä iltapäivällä etsimään Leeviä Ristikiven teollisuusalueen luona olevasta metsästä.
- Jututin Lahelan lähellä useita ihmisiä, joiden kotioven lähellä se oli pyörinyt, mutta ei antanut ottaa kiinni. Leevi on ollut kovin hädissään, omistaja kertoo.

Leevi pakeni takaa-ajajaa ojaan

Leevi löytyi torstaina iltaviideltä läheltä Ruotsinkylää (jonne etsijäkoiraharjoittelija yritti keskiviikkona pyrkiä). Muuan koirantaluttaja oli yrittänyt ottaa Leeviä juosten kiinni. Karkuri oli juossut rähjäten ojaan, josta kyseisen koiranomistajan tytär sen löysi. Kun omistaja ehti paikalle, koirasta huomasi heti, että nyt tuli tuttu ihminen.

Vartaloltaan karvattoman koiran harmaa iho oli muuttunut karkureissulla vaaleanpunertavaksi, etutassujen iho oli rikki ja koiran paino oli tippunut puolisen kiloa.  Pikkukoira oli täysin uuvuksissa. Emäntä oli silti onnellinen.
- Jotenkin taas luottaa siihen, että maailmassa on paljon hyviä ihmisiä. Kaikki ovat olleet uskomattoman auttavaisia, omistaja kiittelee ja vakuuttaa, että tästä lähtien Leevi pääsee iltapissalle vain hihnan päässä.

Kuva ja teksti: M Ankkuri

JK. Juttu on julkaistu Keski-Uusimaassa ehkä 2004-2005. Tallella olleesta lehtileikkeestä puuttui päiväys ja Leevin kuva on rasteroitu.  Yritin tavoitella Leevin omistajaa. Saman nimisiä henkilöitä löytyi jokunen. Yhden sain kiinni, mutta hän ei ollut se oikea.