Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kasvattaja ei tarkistanut "sijoitusemännän" henkilöllisyyttä

Kuvituskuva.

Vaikka tästä tapauksesta on jo useita vuosia, se käy hyväksi esimerkkinä siitä kuinka tehokkaasti poliisi toimi, kun huijatusta pennusta saatiin havainto.

Tuntematon naishenkilö otti vuoden 2013 syyskuussa yhteyttä koirankasvattajaan, joka etsi sijoituskotia 3,5 kuukauden ikäiselle saksanpaimenkoiranpennulle. Prepaidnumerosta soittanut nainen puhui erittäin vakuuttavasti, kertoi jopa olevansa ongelmakoirakouluttaja ja työskentelevänsä Savonlinnan sairaalassa laboranttina. Soittaja ilmestyi kasvattajan asunnolle itseään huomattavasti itseään vanhemman miehen kanssa.

- Pari kertoi olevansa aviossa. Kulkuneuvona oli tummansininen vanha Seat, todennäköisesti diesel.  Nuori, alle parikymppisen näköinen nainen sanoi olevansa 34-vuotias. Hän oli halukas ottamaan pennun sijoitukseen.

Kasvattaja ei tarkastanut naisen henkkareita ottaessaan allekirjoituksen Kennelliiton sijoitussopimukseen allekirjoituksen. 

Rahaa ei sopimusta tehdessä vaihdettu.  Seuraavana päivänä kasvattaja tuli epäluuloiseksi. Hän  alkoi selvittää "sijoitusemännän" taustoja. Kasvattaja kävi Savonlinnassa naisen antamassa osoitteessa. Talossa ei asunut ketään. Se oli myynnissä. Naapureiden mukaan siinä oli aiemmin asunut nuoripari, eikä suinkaan pariskunta, jonka mukaan pentu lähti. 

Koiravarkaudesta rikosilmoitus

Kun kasvattaja kotiutui Savonlinnasta, hän soitti asuinkuntansa poliisille.

Seuraavaksi kasvattaja laati pentuvarkaudesta Karkurit.fi -sivuille ilmoituksen. Hän soitti heti perään neuvontanumeroomme, koska ei onnistunut liittämään pennun kuvaa ilmoitukseen. Siinä kasvattajan kanssa jutellessa selvisi, että hän oli ehtinyt soittaa petoksesta poliisille. Rikostutkinnassa oli sanottu, että todennäköissti pariskunta palauttaa pennun, jos kasvattaja laittaa naiselle tekstarin, ettei hän teee rikosilmoitusta, jos nainen palauttaa pennun.

Se, joka huijaa, ei pienestä hätkähdä, joten kehoitin kasvattajaa menemään heti poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksen. Hän lähtikin heti kuvan lähetettyään poliisiiasemalle, jossa rikos kirjattiin kavallukseksi.

Poliisi toimi  välittömästi

Petos tapahtui maanantaina. Pentu löytyi perjantaina 21.9. viisi päivää huijauksesta. Pariskunnan jäljille päästiin kuvatunnistuksen kautta. Kasvattaja oli laittanut pariskunnan kuvan omalle kotisivulleen, jonne Karkurit-fi -sivuilta vei linkki. Ilmoituslinkki levisi FB:ssä. Huijarinaisen kännykkä löytyi torstaina Outokummun Nesteen pihalta. Joku soitti kännykkään ja kysyi huijaria tämän oikealta nimeltä jo ennen kuin löytäjä ehti viedä puhelimen poliisiasemalle.

Ellei huijareista olisi tehty rikosilmoitusta, ei poliisi olisi lähtenyt hakemaan pentua pois, kun pariskunnasta tehtiin havaintoilmoitus hätänumeroon. Huijaripari oli ollut matkalla Etelä-Savosta Rovaniemelle. Huijarinainen oli valehdellut ikänsä yli puolet vanhemmaksi. Hän oli hädin tuskin täysi-ikäinen. Seuralainen oli viisissäkymmenissä. 

Tämä on yksi harvoista tietoomme tulleista tapauksista, joissa varastettu koira on haettu poliisin toimesta varkaalta pois. Ypäjällä poliisi otti pois staffin, joka oli anastettu karkureissulta Pirkanmaalta ja Porvoon poliisi selvitti kiitettävästi yhden tuplahuijaustapauksen.


Teksti: jä  kuvituskuva: Maija Ankkuri