Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kirkkonummelta varastettu brasilianterrieri Topi löytyi Vihdistä

Rollaattorilla liikkuva naishenkilö menetti sukulaisensa koiran varkaalle keskiviikkoiltana. Torstaina omistaja teki koiravarkaudesta poliisille rikosilmoituksen. Koira löytyi saman viikon perjantaina Vihdin Nummelasta. 

– Poliisi oli saanut Nummelasta näköhavaintoilmoituksen kahdesta miehestä, jotka taluttivat koirani näköistä koiraa, kertoi varastetun Topi-koiran omistaja.

Näköhavainnon jälkeen Vihdin poliisi lähti ripeästi havaintopaikalle. Omistaja selvitti poliisille puhelimessa koiransa tuntomerkkejä ennen kuin varmistui, että kyseessä oli Kirkkonummen Prisman sisätiloista varastettu uros. Varkaus oli tallentunut Kirkkonummen Prisman valvontakameraan.

Vihdin poliisiasema oli tilapäisesti suljettu, joten koiravaras päätyi Espoon putkaan.

Topi-koira pääsi omistajansa autonkyydissä kotiin. Se oli stressaantunut ja haisi tupakalle. 

Brasilianterrieri on sen verran silmiinpistävä rotu, että Topi olisi todennäköisesti myyty ihmiselle, joka ei kysele mistä koira oli hankittu, kunhan sen saa halvalla.

Näin varkaus tapahtui

Brasilianterrieriuros jäi odottamaan lämpöpatterin kylkeen Prisman eteiseen, kun rollaattorilla liikkunut haltija meni tekemään ostoksia. Kello lähenteli sulkemisaikaa. Koiravaras ei montaa minuuttia tarvitse.  Mies on ehkä tarkkaillut myymälään menijöitä, ja iskenyt heti, kun rouva poistui kaupan puolelle.
 
Kun espoolaisrouva suoriutui ostoksista ja meni hakemaan koiraa, kello oli 21:10. Kotimatkasta tulikin sitten kovin surullinen koska koira ei enää ollutkaan siellä, minne se oli jäänyt odottamaan. Myöhemmin samana iltana Prisman valvontakameroista selvisi, että koiravaras näytti Romanian mustalaiselta. Mies ei kuitenkaan ollut romanialainen.  

Teksti: Maija Ankkuri