Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissa ja koira pitää noutaa itse EUn ulkopuolelta ellei myyjällä ole Ruokaviraston lupaa maahantuontiin


Jos olet ostamassa kissaa tai koiraa Britanniasta, Venäjältä tai mistä tahansa EU:hun kuulumattomasta maasta, selvitä, onko myyjällä laillinen tuontilupa. Koiran ei tarvitse olla rescuekoira vaan lupa vaaditaan kaikista maahan tuotavista koirista ellet käy itse sitä noutamassa.

Harva tietää, ettei Venäjältä saa tulla myymään koiran- ja kissanpentuja Suomeen. Laittomasti lemmikkejä kaupittelevat pääsevät läpi tullista, kun sanovat tulevansa vain käymään ja lupaavat viedä pennut mukanaa takaisin Venäjälle. Kun pentu  Suomeen, ostaja on liemessä kertoessaan eläinlääkärille koiran alkuperän koska eläinlääkäri on velvollinen ilmoittamaan tapauksen Ruokavirastolle.

EU:n ulkopuolelta hankittava koira on tulevan omistajan noudettava itse tai koiran tuojalla oltva Ruokaviraston lupa. Tuontikoiran rokotusten, loishäädön ja mikrosirun on oltava ajan tasalla. Tiedot merkitään lemmikkipassiin. Lisäksi Ruokavirasto vaatii venäläiseltä koirasta ylimääräisen traces -terveyspaperin.   Vuonna 2014 Viro määriteltiin rabiesvapaaksi maaksi. Se ei tarkoita sitä, etteikö Suomeen Virosta tuotavalla koiralla tule olla rabirsrokotusta.  Helmikuun lakupuolella 2016 oli ainakin, omistajan Virosta hakema koira karkotettu, koska sillä ei ollut rabiesrokotusta.. 

Eviran, nykyisen Ruokaviraston palautukseen määräämiä koiria on usein kuskattu Venäjälle ja noudettu kolmen viikon päästä takaisin. Kaikki tietämämme karkotetut ovat olleet terveitä.  Pääsyy palautukseen määräämiseen on ollut se, että koirat oli ostettu netti-ilmoittajilta ja myyjä oli tuonut ne itse Suomeen. 

Maija Ankkuri

Pienen kissanpennun elämä oli heikoissa kantimissa

Ruokaviraston sivulle