Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissa- ja koiravarkauksista

Rehellisen kissan- ja koiranomistajan on vaikea uskoa, että heidän karannut lemmikkinsä saattaa kiinnostaa varasta.  

Ensimmäinen Karkurit.fi -sivuilla oleva varkaustapaus on niinkin kaukaa kuin elokuulta 2003. Kotipihalta Helsingin Pasilasta livohkaan lähtenyttä collieurosta etsittiin yli kahdeksan kuukautta kunnes selvisi, että iäkäs pariskunta oli varastanut Bondyn.  

Monen monituista koiraa on kuluneina vuosina varastettu, ja osa on jopa saatu takaisin.  Myös kissat, niin maatiaiset ja etenkin rotukissa kelpaavat varkaille. Koska karkurilla on tapana palata karkaamispaikan tuntumaan, ei katoamisilmoituksissa saisi kertoa katoamisosoitetta.  

Miksi sitten ilmoitella lainkaan?  Kun rehellinen, auttamishaluinen ihminen näkee tai saa kiinni karkurin, hän etsii netistä katoamisilmoituksen, ja soittaa kadottajalle.  Eli riittää, kun ilmoituksessa kerrotaan katoamiskunta, kuva ja puhelinnumero.  Jos paikkakunta on iso, voidaan ilmoittaa myös seutu. Esimerkiksi Espoo, Soukka tai Helsinki Töölö.  Rotukissan rotua ei kerrota, eikä tavallinen bongaaja tee mitään silläkään tiedolla onko karkurilla siru

Outo pariskunta 

Helsinkiläisen Bondyn varasti huijaripariskunta. Kun Tampereen Hallilassa asuva Johanna etsiskeli kahdeksan kuukauden ikäistä

Karkureissu väsytti

siamilaisen näköistä puolirotuista uroskissaansa, outo, autolla liikkunut pari kertoi ajaneensa kissan kuoliaaksi sen rynnättyä ajotielle. Nainen ja mies eivät halunneet näyttää ruumista, koska ”se oli pahan näköinen”.  Pariskunnan auto nähtiin kiertelemässä alueella vielä sen jälkeenkin. Viime aikoina autoa ei ole näkynyt.  Joka tapauksessa Johanna uskoi, että 27.7.16 karkuun päässyt kiltti, lempeä Masai oli kohdannut viimeisen hetkensä, eikä mitenkään mukavalla tavalla. Hän lopetti Masain etsimisen, ja etsi vain kahta Masain nuorempaa puolisisarusta, jotka olivat karanneet kissoja tilapäisesti hoitamassa olleelta tuttavalta.

Karkurit.fi -sivuille ilmestyi 21.8.16 kuvallinen näköhavaintoilmoitus pitkäkarvaisesta, Masain näköisestä kissasta Tampereen Hervannassa. Johanna huomasi ilmoituksen vasta 26.8, koska ei enää selaillut ilmoituksia tarkoitushakuisesti, sillä nuoret kissasisarukset olivat löytyneet, ja Masai jäänyt auton alle. Johanna mietti Masain tapausta seuraavaan päivään ennen kuin soitti karkureitten neuvontaan ja kertoi Masaista sekä tapaamastaan pariskunnasta, joka ei ollut halunnut näyttää kuolleeksi väittämäänsä kissaa.

Puhelinpäivystyjä totesi heti kokemuksen tuomalla varmuudella, että Hervannan kissa oli Masai. Pariskunta tarvitsi rahaa, ja kuvitteli että kissan löytäminen olisi helppo nakki, kun omistaja oli pois kuvioista. Johannan kanssa sovittiin, että hän lähettäisi Masaista valokuvia ja sen katoamisilmoitus  laitettaisiin nettiin Johannan puhelinnumerolla ja tunnuksilla. Johanna oli töissä, joten ilmoituksen tekeminen siirtyi iltaan.  Kuinka ollakaan, kun se lopulta oli karkurit-sivuilla, sai Johanna tekstarin, jossa kerrottiin, että Masai oli toimitettu löytöeläintarhaan.

Johanna soitti tekstarin luettuaan tarhalle, lähetti kuvia Masaista ja kertoi yksityiskohdan, jota ei kuvissa näy: Masai on leikkaamaton uros ja sillä on tummat pallit.  Karkuri pääsi kotiin. Entiseen tyyliin Masai nuolee ja hoitaa sisaruspuoliaan yhdessä pentujen emän kanssa.  Kun matokuurista on mennyt viikko, Masai pääsee palleistaan. Koska tunnistettava yksityiskohta poistuu,  saa poika niskaansa mikrosirun.

Maija Ankkuri

Uusimmat varastetut

Bablo vaihtoi karkureissulla kotia

Papparainen omi maatiaiskissan