Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissoille mikrosiru ja sterilointi

Ladossa syntynyt Viivi leikattiin ja sirutettiin.
Eli sisäkissana 20-vuotiaaksi.

Hausjärven eläinsuojeluyhdistyksessä vuodesta 1994 vapaaehtoista eläinsuojelutyötä tehnyt Päivi Mäki mieltää, että kissojen leikkauttaminen ja siruttaminen on asia, josta kissastaan välittävä omistaja huolehtii.

- Kissan voi leikkauttaa neljän–viiden kuukauden iässä. Ensimmäistä kiimaa ei tarvitse odottaa, Päivi toteaa ja lisää, että
mikrosiru kannattaa laittaa ensimmäisen rokotuskäynnin yhteydessä. Jos kissa on kovin vilkas, sen voi siruttaa leikkauksen yhteydessä, kun kissa on rauhoitettuna.

Yksistään se, että kissa on sirutettu, ei yksinomaan riitä vaan siru pitää rekisteröidä johonkin Suomen mikrosirurekistereistä, jotta siitä olisi hyötyä.  Yleisimmät sirutiedostot, joihin kissan siru kannattaa ilmoittaa, ovat Siruhaku, Kissaliitto ja Turvasiru, jonka banneri on tämän sivun oikeassa laidassa. Jos kissa karkaa ja päätyy löytöeläintarhaan, omistajuus voidaan todistaa rekisterissä olevan sirun avulla. Suomessa on paljon on sirutettuja kissoja, joita ei ole rekisteröity mihinkään sirutiedostoon. Päivi on vuosien varrella loukuttanut kissan poikineen. Jos loukkuun jääneellä kissalla on mikrosiru, se pääsee nopeasti omistajansa luo.
- Yhden kissan juuri loukutin Mäntsälän aseman läheltä. Kissa löysi kotiinsa sirun avulla oltuaan kateissa vuoden päivät.

50 000 allekirjoituksen raja rikki