Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Koirakaksikko karkasi moottoritielle

Orimattilan ohi kulkevalla moottoritiellä oli terrieri törmännyt autoon. Autoilija ilmoitti onnettomuudesta Karkurit.fi:ssä. Poliisiki oli etsinyt koiraa, joka oli kadonnut jäljettömiin.

Orimattialaisen Susanna Ollilan terrieri ja mäyräkoira olivat ottaneet jalat alleen, kun ne olivat kaksisteen kotipihalla.
- Vein muita koiria sisälle, ja tuli ihan puskan takaa, ettei terrieriä ja mäyräkoiraa näkynytkään enää pihalla, kun tulin ulos takaisin. Ei kuulunut haukkua eikä mitään, kertoo Susanna Ollila
- Laitoin karkurit.fi-sivustolle katoamisilmoituksen ja ilmoitin Lahden löytöeläintarhalle.

Kaverukset kotona

Omistaja lähti etsimään koiria hiekkatieltä ja Orimattilaa ohittavalta moottoritieltä. Kaksikkoa ei löytynyt koko päivän etsinnöistä huolimatta. Puoli yhden jälkeen yöllä omistajalle soitti netissä surffaillut tamperelainen Eija, joka oli huomannut Karkurit.fi-sivustolle ilmestyneen havaintoilmoituksen moottoritiellä autoon törmänneestä, törmäyspaikalta kadonneesta koirasta. Eija oli arvellut autoon törmänneen koiran olleen toinen Susanna Ollilan karanneista koirista.
- Vaikka ukkosti kovaa, lähdin poikani kanssa koiraa etsimään. Ajoin noin 20 kilometriä moottoritien reunaa. Vettä tuli taivaan täydeltä, eikä löydetty koiraa.
- Sunnuntaina lähdin molempien poikieni kanssa aamulla kuuden aikaan uudelleen moottoritielle. Ajoimme Mäntsälän Levannolta Tuuliruusulle. Kävelimme sieltä moottoritien laitaa pitkin. Tuumimme, että ehkä koira on heitetty tienlaitaan.  

Koirasta ei näkynyt jälkeäkään.
- Ajattelin, että ei enää voitu muuta tehdä, koska paikalla on varmaan ollut joku raadonkeräilyauto. Soitin 112 ja kuulin, että poliisitkin olivat etsineet koiraa tuloksetta.
- Lähdimme sen jälkeen etsimään mäyräkoiraa ihmisten pihoilta, mutta emme löytäneet sitäkään. 

Pelastaja poimi autoon!

Kesämökille moottoritietä Helsingin suunnasta pohjoiseen matkalla ollut nuori nainen oli huomannut isokokoisen terrierin tien laidassa ontumassa kolmella jalalla. Hän nosti koiran autonsa takakonttiin. Auton etupenkillä oli hänen oma koiransa häkissä.

Talteenottaja alkoi selvitellä numerotiedustelusta, mikä eläinlääkäri päivysti Lahden seudulla. Hän soitti päivystysvuorossa olleelle eläinlääkäriasemalle.

Koska koiran löytäjän tarkoitus oli jättää koira eläinlääkäriin ja jatkaa matkaa kesämökille Itä-Suomeen, kieltäytyi päivystäjä ottamasta potilasta vastaan.
- Minun käskettiin viedä loukkaantunut koira joko Yliopistolliseen eläinsairaalaan tai Mäntsälän suureläinklinikalle. Kun soitin Mäntsälään, sieltä sanottiin, ettei asia kuulu heille vaan Päijät-Hämeen päivystävälle eläinlääkärille, muistelee talteenottaja.
- Soitin uudelleen Päijät-Hämeen päivystykseen ja kerroin mitä minulle oli sanottu. Käskivät mennä koiran kanssa sinne. Kun pääsin perille, minua kehotettiin kysymään poliisilta, oliko kukaan kaivannut koiraa.

Puhelu poliisilta

Vähän ennen yhtätoista aamupäivällä Susanna Ollila kuuli Lahden poliisilta, että hänen terrierinsä oli löytynyt tienposkesta viety eläinlääkäriin. Hän soitti talteenottajalle ja lähti poikiensa kanssa eläinlääkäriasemalle, jossa Ringaa hoidettiin.

Susanna Ollila oli helpottunut siitä, että Ringa oli elossa, vaikka ei ollut itse sitä löytänyt Useimmat onnettomuuteen joutuneet koirat palaavat shokin mentyä törmäyspaikan tuntumaan. Tämä ressukka oli onnettomuuspaikalle palattuaan lähtenyt ontumaan pitkin tien laitaa.
- Ajattelin jälkikäteen, että olisikohan koirani havahtunut tuttuun puheääneen, koska se oli tullut takaisin tielle, Susanna tuumaa.
- Kun saavuimme eläinlääkäriin, narttu oli ihan oma itsensä. Sillä ei ollut mitään isoja muutoksia silmissä eikä limakalvoissa. Olimme viisi tuntia eläinlääkäriasemalla ennen kuin pääsimme kotiin. Jalkaan laitettiin väliaikainen lasta, koira oli saanut kipulääkettä ja antibioottia. Hoitava lääkäri sanoi, että se tulisi viedä maanantaina leikattavaksi. 

Järkyttynyt koirakaveri

Susanna Ollila oli huolissaan mäyräkoirasta. Hän ei tiennyt, että Ruska oli otettu jo edellispäivänä talteen keskeltä hiekkatietä noin kahden kilometrin päässä Ringan onnettomuuspaikasta. Mäyräkoira oli ollut löytöhetkellä niin järkyttynyt, ettei se ollut suostunut liikkumaan minnekään keskeltä tietä. Skootterilla liikkeellä ollut löytäjä oli soittanut äidilleen ja pyytänyt hakemaan koira turvaan. Löytäjät eivät olleet heti huomanneet, että mäyräkoirasta oli katoamisilmoitus netissä.
- Kun juttelimme puhelimessa, löytäjä kehui mäyräkoiraa kauhean kivaksi. "Ei tässä mitään kiirettä ole", hän totesi. Lähetin pojan hakemaan ja varmistamaan, että kyseessä oli meidän koiramme, muistelee karkureiden emäntä.

Lähetteen kirjoittanut eläinlääkäri oli varannut terrierille maanantaiksi leikkausajan Vihtiin. Leikkaus kesti tunnin.
- Jalkaan laitettiin ruuvit, rautaa ja kipsi. Viikon kuluttua piti mennä näyttämään, oliko jalka lähtenyt luutumaan. Kotiin saavuttuamme koirani oli ihan oma itsensä. Sitä ei tarvinnut edes kantaa. Se käveli kolmella jalalla, kun mentiin ulos pissalle.
- Sen jälkeen kävimme Vihdissä kahden viikon välein. Tärkeintä oli, että molemmat karkurit olivat turvassa, vaikka toisen toipuminen kesti.

Kun kipsi, ruuvit ja rauta poistettiin ensimmäinen marraskuuta, loukkaantunut jalka oli turvoksissa. Leikkauskohta oli pettänyt. Eläinlääkäri teki uusintaleikkauksen ilmaiseksi.

Kuva koirien omistajan kotialbumi