Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Koirapuistossa on koiran kiva tavata kavereita kunhan muistetaan, että sieltäkin voi karata

Orpona koirapuisto

Koira voi innoissaan livahtaa koirapuiston portista ulkopuolelle tilanteessa, jossa joku koiranomistajaa tuo portista sisälle omaa koiraansa tai ottaa sitä ulos.  

Pennut karkasivat aidan alta

On käynyt niinkin, ettö puistoon tulija on päästänyt koiran hihnasta jo portilla ennen kuin se on turvallisesti aitauksen sisällä ja portti suljettu. Vahinkoja sattuu. Osan voi laittaa hajamielisyyden piikkiin.Helsingin Itäkeskuksessa oli koiranomistaja vienyt neljä koiranpentua isojen koirien aitaukseen.  Pennut kiinni ottanut

mieshenkilö oli hieman ihmeissään, kun hän soitti karkurit.fi-sivujen puhelinnumeroon. Kukapa ei ihmettelisi, kun neljä pentukoiraa juoksee kaupungissa vapaana.  Kohta puhelun jälkeen näköpiiriin oli ilmestynyt pentujen kasvattaja emäkoiran kanssa.  Hän oli kertonut, että pennut karkasivat isojen aitauksen aidan alta.

Helsingissä on koirapuisto, jossa koira voi karata uimalla aidan alta. 

Tuusulassa sattui keväällä 2015 Riihikallion kaiken kokoisille koirille tarkoitetun koirapuiston aidan alareunassa oli paikkaamattomia koloja. Pieni aikuinen, Nurmijärveltä Tuusulassa vierailulla ollut koira oli livahtanut karkuun huomattuaan maassa riittävän ison aukon.  Koira juoksenteli Riihikallion alueella, ja oli ainakin jossain vaiheessa ylittänyt moottoritien. Karkureissu päättyi seuraavana päivänä onnellisesti koiran kiinni saamiseen. 

Kaikki koirapuistoista alkaneet karkaamiset eivät ole päättyneet yhtä onnellisesti. 

Isojen koirien puolelle ei pieniä

Muutama perusasia, kun koiran kanssa mennään koirapuistoon. Pentukoiraa ei missään nimessä saa viedä koirapuistoon, ellei sille ole annettu vielä kaikkia rokotuksia.  Myös aikuisen koiran rokotusten on oltava ajan tasalla. Samoin loishäätöjen. 
Ison koiran tai keskikoisen koiran pentu on pieni kunnes siitä kasvaa aikuinen. Niinpä, vaikka pentu olisi isokokoisen koiran jälkeläinen, ei sitä kannata viedä isojen koirien puolelle ennen kuin se on riittävät suuri.  Pennun lihakset eivät ole vielä riittävän vahvat suojaamaan luustoa, jos leikki ison koiran kanssa äityy liian rajuksi. Myöskään pienikokoista aikuista koiraa ei saa ulkoiluttaa isojen puolella silloin, kun siellä on isoja koiria. Joillakin paikkakunnilla on yhteinen koirapuisto kaiken kokoisille koirille. Kun pienet ja isot koirat ovat puistossa yhtä aikaa, on olemassa vaara, että iso, leikkisä koira satuttaa pientä leikkisää koiraa vahingossa. Pentukoiran luusto on vielä kehittymätön, pennun jakat voivat murtua liian rajussa leikissä. Liika riehakkuus ison leikkikaverin kanssa voi aiheuttaa myös sijoiltaanmenoja.

https://www.karkurit.fi/blog/mikrosiru-pelasti-varkaan-kynsiin-joutuneen-papillonpennun/