Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Koiria varastetaan karkureissulla, kotipihoilta, autoista ja kauppojen edestä

Karkurit.fi -sivuston varastettujen listassa on tapauksia, joissa pennunostajaksi tekeytynyt henkilö on napannut pennun maksamatta mukaansa. Osa sivuston varkausilmoituksissa on sellaisia, että koirasta on maksettu vain käsiraha ja loppusuoritukset  on jätetty maksamatta. Kun koira katoaa jäljettömiin kotipihalta tai karkureissulla, ei omistaja saa ehkä koskaan tietää, onko se  varastettu ja myyty eteenpäin. Hän ei  ehkä edes epäile varkautta.

Varastetun koiran omistaja ei pysty kolaamaan metsäisen Suomen joka kolkkaa ja sivullisen on hankala tunnistaa vierasta koiraa, vaikka siitä olisi kuvallinen katoamis- tai varkausilmoitus netissä.

  Kadonnut koira löytyi  satojen kilometrien päästä

Vaikka ei kaikkia varastettuja koiria löydetä, saattaa joskus sattua onnenkantamoinen. Niin kävi toissa vuonna varsinaissuomalaiselle koiranomistajalle, jonka karannut saksanpaimenkoiranarttu oli jäänyt löytymättä. Aikansa koiraa etsinyt omistaja oli luullut sen kuolleen. Yllätys oli suuri, kun kadonnut koira löytyi kaksi vuotta myöhemmin mikrosirun ansiosta Pohjanmaalta. Narttu oli päätynyt löytöeläintarhaan ja sen mukana oli ollut saman rotuinen reilun vuoden ikäinen pentukoira. Koiraansa kuolleeksi luullut omistaja sai yhden kadonneen koiran tilalle kaksi koiraa. Varas, jolta koirat karkasivat, ei ollut uskaltanut kysyä niitä löytöeläintarhalta.

Kun asialla on huumeessa oleva tai juopunut henkilö, vanhakin koira kelpaa. Espoossa oli huumehörhö nainen kärähtänyt koiravarkaudesta jäätyään kaupan valvontakameraan. Kesti kuitenkin useita päiviä ennen kuin nainen tunnistettiin, hänen oltuaan liikekannalla. Lahdessa humalainen nainen vei kirjaston edessä omistajaansa odotelleen koiran. Nainen ilmiantoi itsensä seuraavana päivänä humalatilasta selvittyään. Kummastakin tapauksesta on varmaan pitkälti toistakymmentä vuotta.

Varastettu auto löytyi ilman koiraa

Autoja, joiden takapenkillä on ollut koira, on varastettu toisinaan koirineen. Useimmat ovat löytyneet. Yksi monta vuotta vanha tapaus osoittaa, ettei autoa voi jättää lukitsematta, olipa sisällä mikä hurtta tahansa. Tumma saksanpaimenkoirauros varastettiin, kun lehdenjakaja jätti koiran auton takapenkille mennessään lehtiä jakamaan Vantaalla. Auto oli sammunut kesken kaiken ja löytyi seuraavana päivänä Mäntsälän Ohkolasta  huumekundin asunnolle johtavalta pikkutieltä.  Auton lattialla oli käytetty huumeruisku ja astia, josta oli ilmeisesti juotettu koiralle vettä. Koiraa ei löydetty koskaan.

Lupauksiin ei voi aina luottaa

Pääkaupunkiseudulla asuva kahden pienen rotukoiran omistajapariskunta antoi koirat perheeseen, jossa niille luvattiin loppuelämän koti. Toinen koirista päätyi paikalliseen löytöeläintarhaan. Mikrosiru oli alkuperäisen omistajan nimissä. Koiraa kyseli muuan paikkakuntalainen nainen, jolle se oli ”loppuelämän kodista” myyty. Hän ei saanut koiraa takaisin vaan se sai uuden loppuelämän kodin toisaalta. Kaverikoiran kohtalosta ei ole tietoa. Todennäköisesti sekin myytiin eteenpäin.

Koiranomistajaa harhautettiin

Näitä tapauksia sattuu paljon Länsi-Suomessa tai jäljet johtavat länteen kuten eräässä tapauksessa, jossa koira katosi piha-aitauksesta. Käytettyjä autoja kotipihallaan kaupannut mieshenkilö hälytettiin näyttämään määrättyä autoa naapurikunnassa asuvalle miehelle. Autokauppiaan kotiin ei jäänyt ihmisiä eikä pihatarhassakaan ollut enää kuin yksi koira, kun isäntä tuli myyntireissulta. Autokaan ei ollut mennyt kaupaksi. Omistajat kuvittelivat koiran karanneen korkean tarha-aidan yli. Koiratarha ei pidetty lukossa. Sinne pääsi lukitsemattoman ulkovaraston kautta.

Autokauppias ilmoitti katoamisen löytöeläintarhaan ja laittoi katoamisilmoituksen Karkurit.fi -sivustolle. Joku soitti saman näköisestä koirasta löytöeläintarhaan havainnon, joka oli todennäköisesti tekaistu, koska koira ei ollut kiivennyt aidan yli vaan se oli varastettu.  Koiratarhat kannattaa pitää lukossa, koska aina löytyy ihmisiä, jotka eivät pelkää koiria.

Varkautta alettiin epäillä, kun autokauppiaan pihalta alkoi eräänä yönä kuulua koiran haukuntaa. Omistajat menivät pihalle lamppujen kanssa. Kuinka ollakaan ulkona oli autoa näyttämään pyytänyt mies ja hänen vaimonsa. Väittivät tulleensa katsomaan autoja, vaikka yrittivät varastaa perheen saksanpaimenkoiranarttua tarhasta. Mies oli sama, joka oli muutama päivä aikaisemmin juoksuttanut autokauppiasta turhaan.

Varastettu uroskoira löytyi seuraavana päivänä pihalla käyneen autonkatsojan hallusta. Poliisi ei tosin mennyt miehen asuntoon pelkän epäilyn perusteella. Omistajien tytär päivysti ostajapariskunnan kerrostalokodin lähellä kolme tuntia. Kun uros tuotiin ulos tarpeilleen, tytär soitti 112 ja poliisipartio tuli paikalle.

Koiranulkoiluttaja väitti, että koira oli tuotu Virosta ja ostettu satamassa, joten sen mikrosiru piti tarkastaa ennen kuin koira pääsi kotiin.

Karkurit.fi -sivuston varastettu-otsikon alle on listattu paitsi varkaan matkaan joutuneet lemmikit, myös koiria, jotka on ns. huijattu omistajaltaan. On ehkä menty ostamaan pentua, maksettu käteisraha, eikä senttiäkään sen jälkeen. Koska meillä ei ole kategoriaa huijauksille, myös huijatut lemmikit löytyvät varastetuista.

Varastettuja koiria ja kissoja

Anastettuja ja huijattuja koiria on saatu myös takaisin. Tosin ei ei aiemman linkin koiria ja kissoja, joista odotellaan edelleen näköhavaintoja.