Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Koirien oudot katoamiset Vihdissä

Haimoossa ihmeteltiin, miten ylilihava, iäkäs koira, joka ei ole koskaan lähtenyt kovin pitkälle, löytyi Mäntsälän keskustasta, jonne matkaa on lähes 60 kilometriä. Täman tapauksen jälkeen on Vihdistä kadonnut koiria myös niin, ettei niitä ole vieläkään löydetty.

Jukka Rissasen appivanhempien collie katosi Vihdin Haimoossa heinäkuun viimeisenä torstai-iltana 2010, kun Rissasen anoppi otti koiran tarhasta ja jätti sen vapaaksi pihalle siksi aikaa,  kun hän meni ottamaan pyykkejä narulta. 

- Kun anoppi tuli pyykkien kanssa takaisin, ei koiraa enää näkynyt, kertoo Rissanen.

- Etsimme sitä illan aikana jonkun verran. Kun appivanhemmat lähtivät aamulla Vaasaan hautajaisiin, meidän perhe etsi koiraa. 

- Soitimme poliisille ja Vihdin ja Nurmijärven löytöeläinpaikkoihin. Minulla ei ollut mitään havaintoa karkurit-sivustosta. Appiukko oli käynyt ennen lähtöä naapurissa, jossa oli rouva kysynyt, oletteko kokeillut sellaista kuin karkurit.fi. 

- Maanantai-aamuna tein ilmoituksen karkurit-sivuille. Samana iltana meille soitettiin Mäntsälästä ja ilmeni, että koira oli siellä.

Joku oli nähnyt Mäntsälän keskustassa yksinään liikkuneen collien, ja toimitti sen löytöeläintarhaan. Tarhassa ihmeteltiin, miksi kukaan ei kysellyt koiraa.

Uros oli tarhassa viikonlopun yli kunnes löytöeläintarhan omistaja pyysi sukulaistaan katsomaan olisiko koiran katoamisilmoitus karkurit-sivuilla. Olihan siellä peräti kuvallinen ilmoitus. Tarhasta soitettiin hämmästyneelle Jukka Rissaselle, joka lähti samantien noutamaan koiraa Mäntsälästä.

Jukka Rissanen on vahvasti sitä mieltä, että omin jaloin ei koira ole Mäntsälään mennyt. Hän uskoo, että joku on poiminut sen tien vierestä autonkyytiin ja vienyt Mäntsälään.
- Koira on tukeva ja sillä on huonot jalat.  Ehkä tarkoitus oli ottaa koira itselle ja sen on sitten karannut.

Vastaavanlainen tapaus?

Vain kuukautta myöhemmin, elokuun 27. päivä, Vihdissä katosi haimoolaiselta maatilalta kuusivuotias, kastroitu suomenlapinkoirauros. Sitä on etsitty kaverikoirien kanssa, ilmoiteltu netissä ja muuallakin, mutta koirasta ei ole saatu mitään tietoa.

Parkinruskea lapinkoirauros katosi Vihdistä jäljettömiin.  Pieni villakoira on tallella.

Onko lapinkoiralle käynyt samoin kuin puolentoista kilometrin päässä asuvalle collielle? Mäntsälästä sitä ei ainakaan ole löytynyt, vaikka Mäntsälään on ennenkin johtanut vorojen matka. Nimittäin lähes kuusi vuotta sitten varastettiin Tikkurilassa sanomalehdenjakajan auto aamun tunneilla. Auto löytyi Mähtsälän Ohkolasta. Siitä oli mennyt virtalukko mäsäksi.

Auton takapenkillä nukkunut saksanpaimenkoira oli kadonnut. Lattialla oli muovikippo, jossa oli vettä. Koiraa ei ole vieläkään löydetty. Sen kuvallinen varkausilmoitus löytyy karkurit-sivujenb varastetuista.

Myös Hanko-Hyvinkää -tien läheltä, Vihdin - Nurmijärven rajalla 27.8. kadonneen suomenlapinkoiran katoamisilmoitus  löytyy selaamalla karkureista.