Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kokeile osaako kissasi etsiä kadonneen kaverinsa

Kun kissa on kateissa ja kaikki keinot on kokeiltu, eikä tulosta synny, voidaan kadonnutta kissaa yrittää etsiä sen kissakaverilla.

Kissalla on koiraan verrattava hajuaisti, tarkka huomiokyky ja hämäränäkö,  Kissalla voi siis etsiä kaverikissaa myös hämärässä, kunhan et itse kompuroi, koska kovin kirkkaan lampun kanssa ei voi etsiä, jottei mahdollisesti piilotteleva etsittävä pelästy. Kissa on toisaalta niin utelias, että lampun valokiila maassa saattaa jopa vetää sen tutkiskelemaan valoa.

Kaverikissalla on oltava tiukat valjaat, joista se ei pääse edes takakautta livahtamaan pois, ja talutushihnasta pidetään lujasti kiinni, ettei myös etsijästä tule etsittävä. Ellei kaverikissa ole tottunut valjaisiin, ei sitä voi laittaa ensi kertaa valjaisiin nytkään.

Samassa taloudessa asuvat kissat tietävät toinen toistensa nimet. Jos kaverikissa on tottunut valjaissakävelijä, ryhtykää hommiin, eli laita sille valjaat ja etsintä voi alkaa.

Liikkeelle lähdetään paikasta, jossa kadonnut kissa on nähty viimeksi. Ellei havaintoja ole, lähdetään kohdasta, jossa kissa katosi. Katoamispaikka voi olla asunnon ovi, parvekkeenalus, ikkunanalus, lenkkipolku  jne.
Kissan annetaan haistaa kadonneen kissan petivaatetta, lelua tai jotain muuta, jossa on kadonneen kissan tuoksu. Siinä voi olla myös "etsijäkissan" tuoksu. Kissa osaa  erottaa tuoksut toisistaan.

Etsijälle valitetaan surkeasti esim. että Minni on kateissa, "hae Minni". Jos kissa on riittävän älykäs, se ymmärtää jo surkeasta äänensävystä mistä on kyse ja että nyt pitäisi löytää Minni. Se on nimittäin itsekin huomannut, ettei Minniä ole vähään aikaan näkynyt.
Kissat tietävät toinen toistensa nimet, elleivät nimet muistuta liikaa toisiaan.

Jos kissa ymmärtää että nyt pitää lähteä etsimään Minniä, kissan pitää antaa mennä edellä. Sitä ei saa johdatella. Välillä pidetään lepotaukoa, ja annetaan kissalle juotavaa, jos se haluaa.

Ellei kissalle mennyt sanoma perille, siinä tapauksessa kadonnutta etsitään sen kanssa summamutikassa ja yritetään saada valjaissa oleva kissakaveri ääntelemään aika ajoin.

MA

Kaneli etsi käskystä kissakaverinsa