Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Lehti-ilmoitus puri

Kissa karkasi heinäkuun 28. päivä hoitopaikasta, 20 kilometrin päässä kotoa.  Kuvallinen lehti-ilmoitus paikallislehdessä poiki ratkaisevan soiton jo ilmestymispäivänä,  23. elokuuta. 

Vanha pariskunta oli nähnyt pihallaan kissan, joka muistutti kuvassa ollutta kissaani. Lähdin heti seuraavana päivänä

katsomaan paikan päälle - busseja ei illalla enää mennyt sinne maaseudulle. En ollut uskoa todeksi, että kun olin muutaman kerran huudellut metsikköön päin, missä kissani oli kerrottu olevan, niin sieltä kuului "mau" ja kissa tuli luokseni. Kiireisesti ja nälkäisenä.

Kuljetuslaatikonkin olin varannut mukaan vain etäisen mahdollisuuden varalta. Olin varautunut käymään monta kertaa huutelemassa ja ajatellut, etten todennäköisesti vielä pitkään aikaan löytäisi kissaani, mutta että jos jätän useaan paikkaan ruokaa, ja jos edes kengistäni jäisi jälkiä sinne missä se liikkuu, niin se tunnistaisi tutun hajun, eikä lähtisi enää kauemmas.

Onko edes oma?

Ajattelin myös, ettei kyseessä ehkä edes olisi oma kissani - lehtikuva oli niin huono.

Kissa oli lähtenyt hoitopaikasta kotiinpäin. Löytöpaikka oli viiden kilometrin päässä hoitopaikasta, bussireitillä, jota pitkin kissa hoitoon vietiin.  Jos ei olisi tullut näköhavaintoa, niin ties minne se olisi kulkeutunut. En usko että se olisi mennyt takaisin hoitopaikkaan. Taisi saada sieltä huonoja kokemuksia... karkureissun syy oli huolimattomuus. Hoitopaikan pitäjän piti olla todellinen kissaasiantuntija. Hänellä on niitä monta ja pitää hyvin, mutta silti hän osasi olla niin hölmö että jätti ikkunan raolleen pelkän haan varaan. Vaikka hoitokissa oli ensimmäistä kertaa hänen luonaan, pelkäsi ja mankui ulos. Tämä selvisi vasta jälkeenpäin. Minunkin sinisilmäisyyttäni kyllä, että vein kissan sinne tarkistamatta itse ikkunoita. Oppia ikä kaikki.  

Olin kissan kadottua jättänyt ainakin sata kuvallista ilmoitusta postiluukkuihin kyseisellä seudulla. Ikävä kyllä raja, jossa olin kääntynyt pyörineni takaisin viimeisimmältä jakokierrokseltani meni juuri sen talon kohdalla, jossa näköhavainto myöhemmin tehtiin - lehti-ilmoituksen perusteella. Pienestä oli kiinni.

Nyt kissa - joka on entinen löytökissa, talteenottamani heitteillejätetty - kehrää eikä sitä taatusti viedä enää mihinkään täältä kotoaan.

Terv. Kirsi /toukokuu
Kuvituskuva