Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Löytöeläinpäivä

Lemmikkien omistajien huomion kiinnittäminen löytöeläintarhojen olemassaoloon synnytti 19 vuotta sitten löytöeläinpäivän, jota vietetään joka maaliskuun ensimmäinen lauantai. Vuoden 2024 löytäeläinpäivä on poikkeuksellisen varhain, 2.3.
Suomen ensimmäinen löytöeläinpäivä oli 5.3. 2005. 

Älähän pentu karkaa!

Nykyisin useimmat lemmikinomistaja jo tietävätkin, että lemmikin katoaminen ilmoitetaan katoamiskunnan löytöeläintarhaan.  Ellei lemmikillä ole rekisteröityä mikrosirua eikä sitä kysellä 15 päivän sisällä löytöeläintahaan joutumisesta, kadottaja menettää omistusoikeuden.  Karanneesta lemmikistä kannattaa ilmoittaa myös Facebookissa ja tällä sivustolla.  Koska harva on seppä syntyessään, ellei kadottajalla ole kokemuksta karkurin etsimisestä, on syytä tutustua etsintäohjeisiin. Ja mielellään myös noudattaa niitä. Esimerkiksi Karkurit.fi:n etsintäohjeet on laadittu 20 vuoden kokemuksella. Sivuja julkaisevalla yhdistyksellämme on ollut myös etsijäkoiria.

Mikrosiru on tätä päivää

Yksi lemmikinomistajan tärkeimmistä toimista on lemmikin siruttaminen ja sirun rekisteröinti.  Koirilla on jo pakkosirutus ja -rekisteröinti. Kissojen siruttaminen ei vielä ole pakollista, mutta jokainen järkevä omistaja sirututtaa myös kissansa.  Eikä siruttaminen yksin riitä vaan sirutustiedot ilmoitetaan Kissaliittoon, Turvasiruun tai tms. tietokantaan.

Urkki ei ollut enää löytöeläintarhalla 💔

Suomen Löytöeläinapu

Teksti ja kuva M Ankkuri