Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Mikki katosi autokolarissa

Kun Marja Rönkän tuuheahäntäinen, leikattu poikakissa Mikki katosi Iisalmessa autokolarin yhteydessä 11.9.2011, jätti kissa tyhjän paikan emäntänsä sydämeen. Marja odottaa saavansa Mikkipojan vielä kotiin.

 

Mikkipoikaa kaivataan kotiin

 

Uudellamaalla asuva Marja Rönkä oli ollut lomailemassa lapsuutensa kotiseudulla Sonkajärven Sukevan kylässä, kun hän joutui kotimatkalla tahtomattaan autokolariin. Marjan kanssa autossa olivat emäkissa Minni ja sen poika Mikki. Ajomatka keskeydyttyä kolarin takia Iisalmen Parkantiellä Marja huomasi, että Minnin koppa oli hajonnut, mutta itse kissa näytti olevan kunnossa. Mikin kopasta oli auennut etuluukku. Ennen kuin Marja ehti tehdä mitään, Mikki tuli pois kopasta ja pakeni rikkoutuneesta ikkunasta tielle.

Marja joutui avuttomana katsomaan, kun Mikki nousi mäenpenkereelle ja juoksi metsään. Hän lykkäsi Minnin ehjäksi jääneeseen koppaan ja yritti lähteä etsimään Mikkiä. Kolariauton luo ilmestyneet ihmiset estivät Marjaa lähtemästä. Hänestä otettiin kiinni ja varoitettiin liikkumasta. Marja kannettiin paikalle tulleeseen ambulanssiin. Minni jäi auton luona olleiden ihmisten hoiviin odottamaan, kun Marjaa tutkittiin.

Varmalta vaikuttanut havainto

Toisessa kolariautossa ollut mies joutui sairaalaan lisätutkimuksiin. Turvavöissä olleella Marjalla ei ollut vammoja. Kun Marja oli tutkittu, hän lähti etsimään Mikkiä, mutta ei löytänyt sitä. Hän joutui palaamaan tyhjin toimin kotiin Uudellemaalle. Vaikka emäkissasta oli seuraa, Marja jäi kaipaamaan reipasta Mikkipoikaa.

Marja ilmoitteli Mikin katoamisesta useita vuosia paikallislehdessä. Mikin kuvallinen katoamisilmoitus on ollut kolarista saakka Karkurit.fi:ssä.
- Iisalmelainen Sinikka Väisänen on laputtanut ja auttanut minua etsinnöissä. Hän on käynyt tarkistamassa kaikki paikat, joista Mikistä on saatu havaintoilmoituksia, kertoo Marja.

Muuan autoilija oli nähnyt naisen taluttamassa Mikin näköistä kissaa lähellä autokolarin tapahtumapaikkaa. Autoilija oli aikonut jututtaa kissantaluttajaa. Kun kissantaluttaja oli huomannut, että häntä tarkkailtiin ja tarkkailijan auton vauhti hidastui, nainen oli poistunut auton tavoittamattomiin.

Autoilija etsi Mikin katoamisilmoituksen ja soitti näköhavainnosta Sinikka Väisäselle.
- Sinikka meni kahden päivän kuluttua onnettomuusalueelle, mutta taluttajaa ja kissaa ei enää näkynyt. Olen itsekin kuljeskellut kesäisin siellä, Marja Rönkä sanoo.

Mikkiä kova ikävä

Minni ja Mikki olivat löytökissoja, jotka Marja aikanaan osti löytöeläintarhasta. Isokokoiset, pitkäkarvaiset kissat muistuttivat norjalaista metsäkissaa ja siperiankissaa. Mikki oli katoamishetkellä noin kuusivuotias. Marja elättää yhä sydämessään toivoa sen löytymisestä. Jos Mikki on tallessa ja terveenä, se voi elää vielä pitkään.

Marja ei ollut ainoa, joka ikävöi Mikkiä. Myös Minni kaipasi kissapoikaa.
- Minni etsi Mikkiä kotoa ainakin pari vuotta. Nuuski nurkkia. Se ei käyttäytynyt koskaan ennen kolaria niin.

Mikin Minni-emästä on jo aika jättänyt.
- Minnille tuli kaksi vuotta sitten munuaisiin vikaa, ja myös maksavikaa epäiltiin. Minnin kuolema oli luonnollinen juttu, mutta kun Mikki katosi, enkä ole saanut siitä mitään varmuutta, on se ollut ihan kauheaa. Minulla ei ole ikinä ollut sellaista tunnetta minkään muun eläimen takia. Toivon yhä edelleen, että Mikki löytyisi.

Mikin kuva: Omistajan kotialbumi

Katoamisilmoitus