Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Mikrosiru pelasti varkaan kynsiin joutuneen papillonpennun

Essi pääsi kotiin

Vantaalaisperhe joutui luopumaan perheenisän hankkimasta paperittomasta papillonpennusta, joka oli ostettu koiravarkailta.

Kun perheenisän yllättäen hankkimalle papillonpennulla tarvittiin lemmikkipassi, pentu vietiin sirutettavaksi eläinlääkärille, jossa pentu oli rokotettu. Kun eläinlääkäri tarkasti pennun kaulanseudun mikrosirunlukijalla, hän huomasi, että pennulla oli mikrosiru. Sirusta tietämätön asiakas selitti hankkineensa koiran ”kulkukauppiailta”. Eläinlääkäri ei voinut muuta kuin soittaa Kennelliittoon. Sieltä otettiin yhteyttä Susannaan, jonka puhelinnumero oli liiton mikrosirurekisterissä.

Viisi sormea ja vilaus

Pentu oli kadonnut joitakin viikkoja aiemmin, kun Susanna oli sitonut Järvenpäässä kaksi papillonia, Essi pennun ja aikuisen Topin hetkeksi videoliikkeen  eteen. Kun Susanna oli hoitanut asiansa ja meni ottamaan koiria, pentu oli kadonnut. Jäljellä oli vain aikuinen papillon. Kotiin päästyään Susanna laittoi varkausilmoituksen Karkurit-fi -sivuille. 2000-luvun puolivälissä kaikki kasvattajat eivät sirututtaneet koiranpentujaan. Susanna oli kirjoittanut varkausilmoitukseen, että pennulla oli mikrosiru, mutta tieto poistettiin yhteisymmärryksellä, koska oli olemassa pienen pieni mahdollisuus, että pentu löytyisi sirun avulla.

Kennellitosta tulleen yllättävän puhelun jälkeen Susanna tapasi pentua hallussaan pitäneen miehen Hyrylässä.
- Sydän oli haljeta ilosta, kun näin Essin, vaikka se ei minua heti tuntenutkaan, kertoi Susanna myöhemmin.

Pennun varkailta ostanut perheenisä jäi murheissaan katsomaan, kun onnellinen Susanna poistui pentu mukanaan. Kotona Järvenpäässä perheen muut perhoskoirat, viisivuotias Topi ja puolivuotias Emma riemastuivat Essin saapumisesta. Topi parka oli ollut itse vieressä katsomassa, kun Essi varastettiin.
- Topi masentui siitä kovasti. Ostin Emman sille kaveriksi.

Susanna kertoi Essin kasvaneen valtavasti puolessa vuodessa.
- Sen turkkikin on pidentynyt. Turkin väritys on kuitenkin entinen.
- Olisin varmaan tuntenut Essin, jos olisin siihen jossain törmännyt, Susanna vakuutti tyytyväisenä siitä, että kaikki koirat olivat tallella.

Koska pennun ostaja ei myöntänyt tietävänsä keitä ”kulkukauppiaat” olivat, ei varkaita saatu vastuuseen, Sen verran kieroja olivat, että olivat antaneet tyttökoiralle uroksen nimen. Todennäköisesti koiran ostaja oli arvannut, että pentu oli varastettu, koska oli pitänyt Essillä poikakoiran nimen, jolla ”kulkukauppiaat” olivat pentua kutsuneet.

Teksti ja Essin kuva: Maija Ankkuri