Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Mörökatti löytyi sittenkin

Kissanomistajat saivat ulkopuolista apua

Uusmaalaispariskunnan Mörökatti harhailisi luultavasti vieläkin Savossa, ellei tuusulalainen Kristiina olisi sattumoisin kuullut sen katoamisesta.

Mörökatti oli alkujaan villikissa, jonka Itä-Uudellamaalla asuva iäkäs pariskunta oli onnistunut sopeuttamaan yhdessä vuodessa osittain sisäkissaksi. Syksyllä 2015 pariskunta otti Mörökatin mukaan Etelä-Savossa sijaitsevalle vuokramökille. Kissa ei tainnut pitää maiseman

Mörökatti

Mötökatti saatiin kotiin

muutoksesta koska se karkasi. Omistajat ilmoittivat katoamisesta löytöeläintarhaan ja laittoivat kyläkaupan ilmoitustaululle lapun. Pariskunta lähti ilman kissaa kotiin, jonne on matkaa lähes 170 kilometriä.
- Kuultuani kiertokautta Mörökatin tapauksesta, menin jututtamaan kissan omistajia ja sain sen valokuvan. Tein kissasta kuvallisia katoamisilmoituksia, jotka laminoin, kertoo tuusulalainen Kristiina.

Kun Kristiina lähti viemään valmiita ilmoituksia pariskunnalle, hän otti mukaan netistä tulostamansa katoamisalueen kartan. Hän oli ruksannut karttaan paikkoja, joihin kannatti laittaa katoamislappuja. Kissa oli ehtinyt olla karkuteillä jo kaksi kuukautta, kun pariskunta lähti Kristiinan ohjeistamana jakamaan katoamisalueella ilmoituksia. Kun kissan omistajat palasivat kotiin, he saivat Savosta puhelun. Soittaja oli nähnyt lihasavustamon alueella mustan kissan. Omistajat päättelivät, että kissan täytyi olla Mörökatti, koska paikkakunnalla ei tiettävästi ollut moneen vuoteen nähty mustaa kissaa.

Havainnosta ilmoittanut nainen oli niin ystävällinen, että hän kävi hakemassa löytöeläintarhalta kissaloukun ja viritti sen latoon havaintopaikan pihalle.
- Aamulla loukuttaja huomasi, että loukussa oli käyty, mutta kissaa ei näkynyt missään. Hänelle lainattu loukku oli ollut lainaloukuista huonoin. Löytöeläintarhaan oli juuri palautettu parempi loukku, jonka hän kävi hakemassa tilalle.

Kissa meni seuraavana yönä loukkuun. Sillä kertaa loukku kesti. Kun karkuri haettiin kotiin, ei se enää halunnut käydä ulkona. Entisestä villikissasta oli tullut sisäkissa.

Joulukuussa Kristiina teki ystäviensä kanssa Mörökatin karkaamiskuntaan "tonttumatkan". Löytöeläintarhaan jätettiin muun tarvittavan ohella Kristiinan tekemä kissaloukku. Rikkinäisen loukun Kristiina otti mukaansa ja palautti sen myöhemmin kunnostettuna.

Kuva: Mörökatin omistajien kotialbumi