Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Nuori partacolliemix katosi Hämeenlinnassa

"Sekarotuinen uroskoira. Turkissa tasaisesti mustaa, valkoista ja harmaata. Ulkonäöltään partacollieta muistuttava. Kadonnut Hämeenlinnan Idänpäässä aamupäivällä 5.11.2015."

Pentukoira katosi 05.11.2015

Yllä oleva teksti on poimittu Karkurit.fi -sivujen katoamisilmoituksesta. Yhdeksän kuukauden ikäinen uros oli livahtanut kotinsa takapihan aidanraosta rusakon perään. Pentuiässä kadonnut koira on yhä löytymättä. .

Kadonneesta uroksesta on ilmoiteltu myös Facebookissa, ja sitä on etsitty useita kertoja etsijäkoiralla. Koiran katoamistiedon

Karkurit.fi -sivujen neuvontaan soitti karkurin isäntä Joni. Koska sinä lauantaina ei tullut montaa ilmoitusta, jäi pitkäkarvainen, kiltin näköinen urospentu mieleeni. Kaiken lisäksi kuvittelin pennun löytyneen, mutta huomasin erehtyneeni, koska koiran isäntä jätti sivuille uuden, kuvallisen ilmoituksen.

Katoamisesta oli lähes viikko, kun karkurin toinen omistaja, Katja soitti ja kysyi neuvoja. Katja kuulosti huolestuneelta, mikä on aivan luonnollista, kun lemmikki on kateissa. Hän kertoi etsijäkoiran käyneen paikalla heti karkaamisen jälkeen. Sen merkkaamalla alueella oli grillattu ja grillauspaikalle jätetty ruoka oli aina syöty. Omistajat olivat jakaneet laajalti ilmoituksia ja etsineet koiraa, josta ei oltu saatu yhtään ainoaa havaintoa.

Normaalisti ei toisten yhdistysen aloittamia etsintöjä paikkalla, mutta koska oli menossa muutenkin Hämeenlinnaan, lupasin käydä katsomassa tilannetta etsijäkoirani kanssa.

Lähdimme seuraavana päivän Hämeenlinnaan. Kun katoamispihalle saavuttuamme annoin Lulu-koiralleni kadonneen pennun hajun, se lähti heti kuono maassa jäljittämään. Katjan mukaan suuntamme oli sama, kuin edellisellä etsijäkoiralla.

Muutaman sadan metrin päässä lulu kääntyi oikealle. Aikaisempi koira oli mennyt suoraan ja kääntynyt myöhemmin vasemmalle. Lulu vei meidät pienen, korkeapuisen metsikön läpi. Päädyimme kerrostaloalueen vieressä olevalle parkkipaikalle. Tarkkailin koiraani, joka pysähtyi kuin seinään ja näytti eksyneeltä. Se nosti päänsä maasta eikä halunnut jatkaa enää minnekään. Jos etsitty olisi ollut lähellä, Lulu olisi halunnut palkinnon. Nyt vaikutti siltä, että jälki oli loppunu siksi, että kiltti pentu oli otettu syliin ja lykätty parkkipaikalla olleeseen autoon. 

Kerroin Katjalle, että pentu on varastettu. Kerrostaloaluetta ei oltu vielä laputettu, mutta todennäköisesti omistajat laputtivat sen käyntimme jälkeen. Aina on mahdollista, että joku oli nähnyt jotain.

Lisätutkimuksia

Kun Katjan ehdotuksesta menimme edellisen etsijäkoiran merkkaamaan paikkaan, annoin koirani haistaa kadonneen pennun lelua. Kun käskin sen etsiä, se nuuski maata kiinnostuneena, mutta ei ollut lähdössä minnekään. Jos etsimämme pentu olisi käynyt grillauspaikalla, olisi se lähtenyt seuraamaan sen jälkeä. Pentu oli ehkä ollut lähistöllä, mutta lähtenyt pois ennen kuin alueella alettiin grillata.

Seuraavana päivän selvisi, että Katisten kartanon mailla kuljeskeli kartanon edesmenneen omistajan mäyräkoira. Se selitti grilliruokien katoamisen. Koirat ovat persoja grillatulle makkaralle. Ne haistavat grillatun makkaran tuoksun pitkien matkojen päähän.

Ehdotin Katjalle riistakameran hankkimista grillauspaikalle, jotta varmistuisi kävikö pentu siellä syömässä. En tullut kysyneeksi, hankittiinko riistakamera.

Pennusta ei ole saatu minkäänlaisia havaintoja. Ilmeisesti kukaan ei sattunut näkemään, kun se varastettiin. Jos joku näkikin, ei hän halua sekaantua asiaan.

Perhe kaipaa rakasta perheenjäsentään ja hyvää ystävää ja toivoo saavansa pojan kotiin.

Teksti: Maija Ankkuri
Kuvat: Jonin ja Katjan kotialbumi.

JK:

Jos epäilet tietäväsi  Hämeenlinnasta kadonneen partacolliemixin olinpaikan on, TÄSSÄ KATOAMISILMOITUS