Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

"Ostaja" myi Wilman koeajalla

Katja Lahti luotti valenimellä esiintyneeseen naiseen, jolle hän jätti vuoden 2013 huhtikuussa yksivuotiaan beauceronmix -Wilman kahden viikon koeajaksi. Nainen oli huijari ja Wilma yhä kateissa.

Kun Katja etsi Wilmalle uutta kotia, hän meni näyttämään koiraa Janakkalaan. Ostajaehdokas odotteli pienkerrostalon pihalla. Nainen kertoi, ystävänsä asuvan kyseisessä talossa.
-Tulimme yhteisymmärrykseen, että nainen maksaisi koirasta 200 euroa, jos tekisimme kaupat kahden viikon koeajan jälkeen, kertoo Katja Lahti.
- Jätin naiselle kauppakirjan, jonka olin saanut ostaessani Wilman. Jätin hänelle myös lemmikkipassin siltä varalta, jos koira sairastuisi koeajalla.

Nainen huijasi Katjaa perusteellisesti. Tuon keväisen päivän jälkeen ei Katja ole Wilmaa nähnyt. Kun kahden viikon koeaika oli mennytumpeen, ei ostajaehdokas vastannut soittoihin ja sähköpostitkin palautuivat lähettäjälle.

Katja haluaa löytää Wilman.


- Tein naisesta rikosilmoituksen, mutta poliisilla ei ollut mitään tutkintapohjaa, koska hän oli esiintynyt väärällä nimellä.
- Kun yritin tavoittaa naista puhelimitse, hän vastasi kerran omalla etunimellään, mutta väitti, ettei ollut sama ihminen, jolle olin koiran jättänyt. Sanoin, että tunnen hänen äänensä. Hän intti, ettei tiedä sellaisesta naisesta ja koirasta mitään.
- Kun kysyin, kuinka hänellä on sama puhelinnumero kuin sillä naisella, jolle jätin koirani, nainen sanoi ostaneensa simkortin pari viikkoa sitten Turengin Ärrältä. Sanoin, että outo sattuma, koska Turengissa sekin nainen asuu.

Kahdesti käräjillä

Koska janakkalaisnaisesta ei saanut tolkkua, Katja lähti Turenkiin kyselemään "Jenni Haatojaa" pienkerrostalolta, jonka pihalla hän oli Wilman antanut koeajalle. Muuan talon asukas tiesi naisen oikean nimen ja kertoi, että nainen oli asunut kyseisessä talossa, mutta hän oli muuttanut pois.

Katja teki Wilman pimittäneestä naisesta rikosilmoituksen. Nainen tuomittiin käräjäoikeudessa lievästä petoksesta ja määrättiin maksamaan Katjalle korvauksia.

Nainen haki Katjalle lähestymiskieltoa, jonka kuitenkin yllättäen perui käräjäistunnossa. Syy lähestymiskiellon hakemiseen oli ollut Katjan käynti naisen asunnon oven takana Riihimäellä. Lähestymiskieltokäsittelyssä nainen kertoi oven takana olleenkin jonkun toisen ihmisen. Sama nainen myi salakuljetetun koiranpennun espoolaiselle Sanna Kärkkäälle. On todennäköistä, että hän on myynyt Wilmankin.

Mies ja musta koira

Kerran Karkurit.fi sivustolle jätettiin Wilman näköisestä mustasta koirasta havaintoilmoitus ja valokuva. Koira oli nähty epäsiististi pukeutuneen miehen mukana raitiovaunussa Helsingissä. Ilmoituksessa kerrottiin miltä pysäkiltä mies oli noussut koiran kanssa ratikkaan ja millä poistunut. Tietoturvasyistä miehen kuvaa ei julkaistu.

Meilasin havaintokuvan Katjalle. Hän kävi muutaman kerran Helsingissä etsimässä parivaljakkoa. Eräällä Helsingin reissullaan hän näki hieman Wilmaa muistuttavan koiran jollain miehellä. Katjalla oli mukana mikrosirunlukija, mutta mies ei antanut tarkistaa oliko koiralla mikrosiru.
- Sain yhteen aikaan Humppilasta useita havaintoja Wilman näköisestä koirasta, mutta Wilmaa ei ole sieltäkään löytynyt, Katja harmittelee.
- Kerran minulle soitettiin, että täällä on tämä koira talteen otettuna. Kun menin katsomaan, kiinni otettu koira oli uros ja eri värinen kuin Wilma. Ilmoitin koirasta löytöeläintarhaan, jota kautta löytyi oikea omistaja.

Katja odottelee edelleen tietoa Wilman olinpaikasta.

Kuva: Katja Lahden kotialbumi
Teksti: Maija Ankkuri

Wilman katoamisilmoitus
 

Wilman katoamistapaus on julkaistu Suomen Löytöeläinavun karkurikirjassa.