Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Pariskunta varasti bokserin Mikkelissä

Nuorta bokseria ei koskaan löydetty

Mikkelissä varastettiin uuden vuodenaattona 2009 urosbokseri. Koiran löytänyt pariskunta oli valehdellut vievänsä koiran löytöeläintarhalle. Varkaudesta on ollut tieto myös rotuyhdistyksen sivulla.

Uudenvuoden jälkeisenä maanantaina saatiin tassunjälkien katoamiselle selitys, kun bokserin katoamisilmoituksen nähnyt mies soitti koiran omistajalle.
- Mies kertoi nähneensä kuinka noin, mustalla tila-autolla liikkeellä ollut kolmikymppinen suomalaispariskunta oli poiminut koiramme autoonsa, kertoo kadonneen bokserin omistaja.
-Nainen oli sanonut ilmoittavansa koirasta löytöeläintarhaan.

Nainen valehteli. Koirasta ei ilmoitettu löytöeläintarhaan, eikä sitä koskaan sinne viety. Samalla tyylillä koiria on ennenkin varastettu. Muun muassa Helsingissä varastettiin uroscollie, jonka katoaminen vaikutti karkurit.fi -sivujen perustamispäätökseen. Collie nostettiin epärehellisen pariskunnan autoon moottoritieltä.  

Tottakaan autoon voi ja pitääkin poimia karkurikoiria, mutta. rehellinen ihminen laittaa koirasta talteenottoilmoituksen nettiin ja ilmoittaa löytöeläintarhaan. Epärehellinen pitää koiran itsellään tai myy sen eteenpäin, eikä ilmoittele minnekään.

Silminnäkijä oli saanut sellaisen käsityksen, että koiravarkaat olivat ulkopaikkakuntalaisia.  Toisaalta varkaat voivat uskotella mitä tahansa teon peittämiseksi.
- Hyvä koiratuntemus heillä oli, koska tiesivät rodun ja uskalsivat ottaa lihaksikkaan ja näyttävän uroksen autonsa etupenkille.

Ellei tunne rotua, ei välttämättä eroita boksereita toinen toisistaan, mutta ihminen jolle rotu on tuttu, huomaa pienimmätkin yksityiskohdat ja sen, miten ruskean turkin valkoiset merkit erottuvat koiran turkissa.

Varkausilmoitus oli ainakin jonkin aikaa myös rotusivustolla. Koiraa ei ole löytynyt.

Kuva: Omistajioen kotialumi
Teksti: Maija Ankkuri

Jk. Karkurit.fi -sivustolta löytyy kaikkiaan kuutisenkymmentä varkaiden tai huijareiden käsiin jäänyttä kissaa ja koiraaa