Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Pörri hyppäsi parvekkeelta - löytyi viikon päästä.

Lämmin kausi jatkuu vielä, mutta kissataloudessa ei voi pitää suojaamattomia ikkunoita ja parvekelaseja levällään.  Valkeakoskelaisen Anun Pörri käytti tilaisuutta hyväkseen heti kun se huomasi, että parvekelasi on himpun verran raollaan.
 

Pörri

Joka ikinen kesä Karkurit. fi .sivustolle ilmestyy ilmoituksia korkealta hypäneistä kissoista. Kissa  ei osaa arvioida parvekkeen tai ikkunan ja piha-asfaltin etäisyyttä. Eipä sillä ole edes aikaa ajatella mitään ylimääräistä. Sillä on kova tarve hypätä ennen kuin omistaja huomaa sen aikeet. Vaikka kissa osaa pudottautua jaloilleen, tarvitaan ihme, jos se säilyy vahingoittumattomana mikäli se hyppää kolmannesta kerroksesta tai vieläkin ylempää. Kissa on onnekas, jos alla sattuu olemaan pusikko, joka keventää pudotuksen 

Anun Pörri oli onnekas sikäli, että perheen koti on ensimmäisessä kerroksessa. Harva kissa satuttaa itsensä niin matalalta hypätessä. Entinen löytökissa Pörri on ollut Anulla vain sisäkissana, eikä sitä tarkoituksella päästetty ulos.
- Parvekelasi oli hieman raollaan, kertoo Anu. 

Eipä muuta tarvittu. Pörri käytti tilaisuutta hyväkseen ja hyppäsi.  
- Emme löytäneet sitä, vaikka kuinka etsimme. Hommasimme kissaloukun parvekkeen alle.  

Viikko meni ennen kuin karkuri meni ansaan. Karkureissun jälkeen Pörri käytettiin eläinlääkärissä, jossa se sai puhtaat paperit. Varmuuden vuojsi sille annettiin kissaruttorokotus ja loishäätö. 

 
Seikkailunsa jälkeen Pörri on ollut entistä sosiaalisempi, vaikka se onkin ollut hellyydenkipeä koko sen neljä vuotta, jonka se on nykyisessä kodissaan ollut.  

Kuva: Anun kotialbumi
Teksti: Taru ja Maija

JK. Koskaan ei liikaa toitoteta siitä miten vaarallista parvekkeelta ja ikkunasta hyppääminen on, olipa syy sitten vaikka ohi lentävä lintu, jota kissa yrittää tavoittaa.  Eivätkä vain kissat hyppele ikkunoista ja parvekkeilta. Tänä vuonna on ainakin yksi koira tunkenut itsensä kerrostalon ikkunasta ulos sillä aikaa, kun omistajat olivat pois kotoa. Viime vuonna ikkunasta hypännyt koirakarkuri loukkaantui niin pahasti, että eläinlääkärikulut nousivat pilviin. 

Kissa kateissa, ilmoittelu ja etsiminen