Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

"Rakkaan lemmikin katoaminen on aina hirveä asia"

Keravan tanskandoggipennun etsintää organisoimaan pyydetty Toiva oli perjantai-lauantai -yönä Itä-Suomessa. Lauantaipäiväksi hän meni Keravalle toteuttamaaan uutta etsintää.

- Ihmismäärällä etsimisestä on katoamisen alkuvaiheessa enemmän haittoja kuin hyötyjä. En koskaan lähtisi suosittelemaan joukkoetsintöjä kadonneen eläimen etsinnän ensisijaisena toimintamallina vaan ainoastaan tilanteessa, jossa koiralla jäljittäminen on lopetettu tai tarvitaan organisoitua etsintäjoukkoa, mieltää Toiva, joka aikoi käyttää etsintäapuna kokoontumispaikalle kutsuttua tarkalleen organisoitua 10 hengen joukkoa.
- Sinne oli pyydetty myös pennun jäljet löytäneet nuoret näyttämään jälkien sijainti.

Suunnitelmana oli rauhoittaa alue täysin kuluneen yön jäljiltä. Mikäli koira on havainnut yön etsijät ja äänimäärän, oli vain oletettavaa, että se on pelästynyt lisää ja koittanut paeta alueelta.
- Tarkoitus oli tarkistuttaa saapuneita havaintopaikkoja sekä lähteä ns. puhtaalta pöydältä hyödyntäen jo olemassa olevaa tietoa tilanteesta eli merkatut alueet, mahdolliset näköhavainnot, löydetyt jäljet.
- Meinasin jäljittää oman koirani kanssa, mikäli jäljellä olisi ollut haju- tai fyysistä jälkeä kuluneen yön jäljiltä, laittaa yksi tai kaksi autoa kiertämään aluetta, sekä käydä haravamallilla läpi sektoreihin jaettua aluetta, jonka Vainun koira oli edellispäivänä läpikäynyt.
-Tarkoitukseni oli pyytää avuksi myös tuttu drone-kuvaaja, mikäli alueelle olisi saanut lentoluvan.

Etsintää ei ehditty toteuttaa, sillä juuri ennen kokoontumisajankohtaa pennun omistaja sai puhelun, jossa kysyttiin, onko hänellä tanskandoggi kateissa. Kuvaus sopi doggipentuun eikä Keravalla sillä hetkellä muita pentuja ollut kateissa. Pennun kotoa Killasta oli Jukolantielle puolisen kilometriä. Omistaja soitti Toivalle, joka lähti paikan päälle. Hän antoi kuitenkin ensin ohjeen ottaa mukaan pennun oma pehmolelu.
- Saapuessani paikalle koira oli rauhoittunut ja tunnistanut omistajansa. Hän oli noudattanut antamaani ohjetta käyttää apuna koiralle tuttua ja turvallista kodilta ja koiralta tuoksuvaa pehmolelua, Toiva kertoo.
- Koira omistajan kera autoon ja saman tien eläinlääkäriasemalle.

- On sanottava ettei "pelkkien" koirakkojen käyttö aina ole oikotie onneen, mutta koirakolla on aina oltava työrauha ja  etulyöntiasema sekä tilannejohtajuus. On erittäin hyvä, että tässäkin tapauksessa koira löydettiin lähistöltä, saatiin hoitoon ja hätä/suru loppumaan. Rakkaan lemmikin katoaminen on aina hirveä asia, ja tällä kertaa tarinalla oli onnellinen loppu. Se mielestäni on tärkeintä.

Kotiutunut karkuri