Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Salakuljetettu kissanpentu ei pelastunut

Tämä on surullinen esimerkkitapaus siitä, miten heikoilla salakuljetettu lemmikki on. Sääliksi käy eläinparkoja, joiden rahanahneet kaupittelijat eivät välitä säännöistä.  Pienen kissanpennun elämä alkoi ikävissä merkeissä. Miksi nuori omistaja päätyi lopetuttamaan pennun?

Suloinen Luca

Internetin nettimarkkinoilta kissanpennun ostaneelle neitoselle selvisi vasta jälkikäteen, että kissaa epäiltiin salakuljetetuksi. Kissanpennusta oli myynti-ilmoitus Tori.fi:ssä.
- Soitin myyjälle ja sovimme tapaamisen Kouvolan asemalle, kertoo vantaalainen Jenna.
- Myyjä lupasi toimittaa myöhemmin kissan asiakirjat, joita ei koskaan kuulunut.

Jenna risti suloisen poikapennun Lucaksi. Hän käytti pennun Vantaan Evidensiassa, koska se ripuloi. Eläinlääkäriasemalla otetusta näytteestä selvisi, että pennullla oli sisäloisia. Sille määrättiin lääkitys.
- Eäinlääkäri halusi tietää mistä olin pennun hankkinut. Kun kerroin ostaneeni Lucan venäläiseltä naiselta,  kehotti eläinlääkäri minua ottamaan yhteyttä Vantaan valvontaeläinlääkäriin. (Venäläinen on sana, joka herättää epäluulon, kun on lemmikistä  kyse. Jos kissa olisi ostettu suomalaiselta, ei omistajaa olisi neuvottu ottamaan yhteyttä valvontaeläinlääkäriin)

Asia ei ollutkaan sillä selvä. Valvontaeläinlääkäri ilmoitti pennusta lemmikkien maahantuontia valvovaan Eviraan. Nykyiseen ruokavirastoon)

Jenna sai Eviralta uhkasakon uhalla ukaasin lopetuttaa pentu, palauttaa Venäjälle tai laittaa karanteeniin Suomessa. Jälkimmäinen vaihtoehto on mahdoton toteuttaa, koska Suomessa ei ole salakuljetetuille lemmikeille karanteenia.

Takaraja oli 15.5.2019.

Eviran ehtojen noudattamatta jättämisestä olisi seurannut 2000 euron uhkasakko ja juokseva 1000 euron lisäsakko.

Jenna oli lukenut tapauksista, joissa kouvolalainen Leena on auttanut salakuljettajien uhreja toimittamaan eläin kolmeksi viikoksi Venäjälle. Kaksi viikkoa ennen deadlinea Jenna kysyi Suomen Löytöeläinavusta Leenan puhelinnumeron.

Leena tarjoutui viemään Lucan Venäjälle, jossa sille olisi annettu lain vaatimat rokotukset ja loishäädöt. Määräajan kuluttua Jenna olisi saanut hakea Lucan Suomeen.

Mietittyään asiaa, Jenna ei lähettänyt pentua Venäjälle. Hän teki raskaan päätöksen: Luca on nyt kissojen taivaassa.  Ei ole tietoa, painostivatko vanhemmat tyttöä vai miksi hän päätti luopua kissasta.

MA