Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Sijoitusemäntä petti koiranomistajan luottamuksen

Rocky

Huhtikuussa 2016 netin kautta sijoituspaikkaa uroskoiralleen etsinyt omistaja joutui pahasti petetyksi. Hän halusi Rockylle sijoituskodin, että se saisi elää. Toisin kävi. Sijoituskotia tarjonnut nainen oli tunteeton huijari.

Rocky oli käynyt kotipihallaan vieraan uroskoiran kimppuun.
- Aloin etsiä sille sijoituskotia. Vaikka vastapuoli ei saanut vakavaa vammaa, pelkäsin, että Rocky olisi määrätty lopetettavaksi, kertoo Rockyn omistaja Tino.

Tino laittoi nettiin ilmoituksen kotia etsivästä Rockysta ja sen koirakaverista Donnasta.- Ilmoituksessa kerrottiin rehellisesti. että Rockyn on koira-aggressiivinen.
- Pieksämäkeläinen nainen otti minuun ilmoituksen takia yhteyttä ja oli kovin innokas saamaan koirat luokseen. Hän kertoi ostaneensa maaseudulta talon ja soitti jopa uudelleen luvaten maksaa matkakulut, jos veisin Rockyn ja Donnan hänelle.
- En tuntenut naista entuudestaan, mutta hän vaikutti luotettavalta. Myöhemmin huomasin, että hän on kaikkea muuta.

Kun Tino meni 5.5.2016 kaverinsa kanssa näyttämään koirakaveruksia Pieksämäelle, sijoituspaikkaa tarjonnut nainen odotteli kerrostaloasunnossa ja selitti, että maaseututalossa oli menossa remontti.
- Donna ja Rocky olivat olleet yhdessä siitä asti, kun Donna neljä vuotta sitten syntyi. Sovittiin, että molemmat koirat jäisivät naiselle ensi alkuun koeajaksi ja mahdollisesta sijoituksesta sovittaisiin vasta myöhemmin.

Rockyn koeajaksi jättämisen ehto oli, että nainen pitäisi sillä ulkona ollessa kuonokoppaa.

Ei mennyt kauaa, ennen kuin koirat koeajalle ottanut nainen soitti ja vaati, että narttukoira pitää hakea pois.
- Donna oli hänen mielestään liian vilkas.
-Rockya hän kehui rauhalliseksi ja sellainen se on ihmisten kanssa ollutkin. Kun sanoin ottavani myös uroksen kotiin, nainen kuulosti surulliselta ja suostutteli jättämään Rockyn hänelle ainakin koeajan loppuun.

Donna haettiin toukokuun 2016 viimeisellä viikolla kotiin.

Kun Tino halusi mennä katsomaan Rockya, ei se koskaan onnistunut. Nainen keksi aina kaiken maailman tekosyitä:
”Olen lähdössä Viroon, joten voin silloin tuoda Rockyn sinne.”
- Ei näkynyt Rockya, eikä naista.

”Olen nyt pohjoisessa lomalla, et pääse Rockya katsomaan, olen kaverin juhlissa, ei nyt...Läheinen kuollut, joten nyt ei pääse…”
- Ajattelin, että jos läheinen on kuollut niin en viitsi jankuttaa, että pääsenkö koirani luokse.
- Hän huijasi minua alkusyksyyn asti. Heinäkuun 24. päivänä sain viestin: ”Ollaan matkalla pohjoiseen ja kuningas Rocky istuu etupenkillä.”

Elokuun 2016 alussa nainen valehteli Rockyn kuolleen hevosonnettomuudessa.
- Mitään todisteita ei hänellä ollut esittää. Loppukuussa sävy muuttui ja hän väitti antaneensa koirani Ouluun.

Sen jälkeen nainen meni kokonaan maan alle. Ei vastannut viesteihin eikä soittoyrityksiin.

Katoamisilmoitus ja rikosilmoitus

Kun pieksämäkeläisnainen kertoi antaneensa Rockyn Ouluun, Tino teki syyskuun alussa koirasta katoamisilmoituksen, joka

Donna ja Rocky, kun kaikki oli vielä hyvin.

julkaistiin Facebookissa ja Karkurit.fi-sivuilla. Etsittyä ei ilmoittelusta huolimatta löytynyt. Tino ei vielä silloin tiennyt mitä Rockyllä oli tapahtunut.

Odoteltuaan turhaan tietoa koirastaan Tino teki rikosilmoituksen. Nainen ei ollut saanut häneltä valtuuksia luovuttaa koiraa minnekään. Ensin vaikutti siltä, ettei mitään selviäisi. Sitten karmea totuus paljastui.
- Poliisi sai selville, että nainen oli mennyt 30. toukokuuta koirani kanssa tuttavansa kotiin Kangasniemelle ja sanonut, että koira pitää lopettaa. Paikalle oli soitettu yksityinen eläinlääkäri, joka oli antanut Rockylle lopetuspiikin, Tino kertoo.

Nainen on poliisikuulustelussa sanonut Rockyn tappaneen kissan ja käyneen huoltomiehen päälle.
- Jos hän on pitänyt Rockylla kuonokoppaa, kuten sovittiin, ei se ole voinut tappaa kissaa. Ihmisten päälle Rocky ei ole koskaan käynyt.
- Hän on väittänyt yrittäneensä tavoittaa minua, että olisin hakenut koiran pois. Hän valehtelee. Ei hän ottanut Rockyn poishakemisen tiimoilta minuun mitään yhteyttä.

Kun poliisi jäljitti Rockyn lopettaneen eläinlääkärin, Tino soitti hänelle ja kysyi, oliko koirassa jotain vikaa, koska se lopetettiin.
- Eläinlääkäri sanoi Rockyn ontuneen yhtä jalkaansa. Ruumiinavauksessa siitä ei ollut löytynyt mitään vikaa.

Eläinlääkäri antoi tuhkata Rockyn ja lähetti uurnan Tinolle. Järjetön, aiheeton koiran lopettaminen on ollut Tinolle raskas kokemus.
- Rocky oli minulla luovutusikäisestä pennusta asti. Ei sen olisi kuulunut kuolla ventovieraan naisen mielijohteesta.

Tapausta käsitellään keväällä 2017 käräjäoikeudessa. Tino aikoo pyytää asianajajaansa vaatimaan naiselle rangaistuksen lisäksi eläintenpitokieltoa.
- En halua, että jollekin muulle koiralle käy samalla tavalla kuin Rockylle.

Rocky ei saanut lopulta käräjilläkään oikeutta. Missä vika, että huijarinainen pääsi pälkähäsät kuin koira veräjästä? Onko  omistajan huijaaminen ja koiran laiton lopettaminen vain läpimenojuttu?

Kuvat: Tinon kotialbumi.
Teksti: Maija Ankkuri

Rockyn tapaus on julkaistu karkurikirjassa 2017.