Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit Yhteistyössä
Kirjaudu
menu

Sniff -kissaa etsittiin lentokentällä

Sniffin Lontoonmatka katkesi Helsinki-Vantaan lentokentällä jo ennen kuin kissa ehti edes koneeseen.  Sniff lähti gargohallissa karkureissulle 10.8. 2010.

Kun omistaja sairastui kissaa etsiessään, otti helsinkiläinen eläintenystävä ohjat käsiinsä. Koko aikuisikänsä kissojen parissa puuhannut Inkeri ei ole enää fyysisesti läsnä, mutta moni Inkeriltä avun saanut kissankadottaja muistaa häntä lämmöllä. 

Lontooseen matkalla ollut tyttökissa Sniff katosi Helsinki-Vantaan lentokentällä  Finnairin meluisassa gargohallissa,  kun tullimiehet määräsivät sen otettavaksi pois häkistä. Arka kissa raapaisi omistajaansa, rimpuili ja pinkaisi karkuun.

Myöhemmin etsintäavuksi tarjoutunut Inkeri kuuli Securitasin vartijan nähneen, että kissa  livahti heti karkaamisen alkumetreillä ulos.  

Vaikka lentokenttäalue on laaja, poikivat eri paikkoihin sijoiteut katoamisilmoitukset havaintoja. Kissan emäntä etsi kissaansa aamuin ja illoin, ennen töihin lähtöä ja  töiden jälkeen. Hän yritti loukuttaakin kissaa, ja onnistui kerran jopa näkemään sen.  Kissan karkaaminen oli kuitenkin hänelle niin rankka kokemus, että hän joutui ylirasituksen takia sairaalaan.

Kun karkaamisesta oli kulunut runsas viikko, tarjoutui helsinkiläinen Inkeri Meriluoto (R.I.P) ystävineen auttamaan kissan etsimisessä.

Heti alkuun Inkeri, ja hänen ystävänsä Heidi jakoivat lentokentän lounaspaikkoihin ja kentän ympäristöön katoamisilmoituksia. (Lentokentän alueelle laittamiinsa ilmoituksiin naiset kysyivät etukäteen luvan). Lisäksi ilmailuhallituksesta eräs  ystävällinen ihminen  laittoi sisätiloihin ilmoituksia.
- Laitoimme myös eri paikkoihin kissanruokaa ja jututimme ihmisiä, kertoo Inkeri.ja lisää, että melko alkuvaiheessa muuan *Securitasin vartija kertoi nähneensä kissan livahtaneen heti karkaamisen jälkeen ulos.
- Myös ystävämme Hannele kävi muutaman kerran laittamassa ruokaa.
- Heidi kävi aina iltaisin  työpäivän jälkeen viemässä ruokia, ja minä kävin ottamassa ne aamulla pois. Siinä täytyy tehdä töitä, jotta saa selville syökö kissa, koska päivällä muut eläimet vievät ruuat...

Securitaksen toimiston luona ollut ilmoitus puri. Joku ihminen oli tehnyt näköhavainnon nurmikolla olleesta kissasta. Nyt tiedettiin minne ruokaa kannatti laittaa.- Kun ruoka hävisi kahdesti, laitoimme ystäväni Kirstin kanssa yötä vasten kumpaankin ruokapaikkaan loukun.
- Missään muualla emme silloin pitäneen ruokaa saatavilla. Luulimme, ettei kissa mene loukkuun, koska se ei ollut mennyt omistajankaan muualle laittamiin loukkuihin.

Loukkuvahteja ei ollut vielä keksitty, joten naiset jäivät etäälle valvomaan loukkua. He olivat onnellisia, kun kissa meni jo ensimmäisenä yönä loukkuun.
Kotona kissa on ollut hyvin normaali, kehrännyt kovasti. Se on suorastaan palvonut emäntäänsä, yltynyt jopa nuolemaan. Sitä se ei ole tehnyt koskaan aiemmin. Se nuoli jopa kohtaa, johon se oli lentokentällä raapaissut silloin, kun se karkasi.

Sen verran kova oli kokemus, ettei Sniffiä enää uutta kertaa yritetty lähettää Lontooseen, vaikka sitä siellä kovasti kaivataan..

Maija Ankkuri