Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Sotilastiedustelijaksi tekeytynyt huijasi koirankasvattajaa

Lulun koirakaveri joutui hetkeksi huijarille  Kuvateksti

Tämä tapaus, josta teksti kertoo ei liity  koirakarkureihin. Onhan VAIN huijaus vuodelta 2009.  Muistin tämän koirahuijauksen ja yhden toisenkin, kun äskettäin luin tapauksesta, jossa koira harhautettiin antamaan "hoitopaikkaan", josta sitä ei haluta antaa omistajalle. Ehkä alla oleva tapaus osoittaa, ettei kaikkea voi uskoa heti ensikuulemalta.

Kasvattaja laittoi muutaman kuukauden ikäisestä pentukoirasta myynti-ilmoituksen nettiin. 
Ostajaehdokkaista parhaan vaikutuksen kasvattajaan teki espoolaismies, joka kertoi olevansa armeijan tiedustelija. Satuin olemaan kasvattajan keittiössä, kun puhelu tuli. En tosin kuullut ostajaehdokkaan puhetta, koska puhelin ei ollut kaiuttimella.

Pentu oli hoidossa kasvattajan papalla Uudellamaalla, joten ostajalla oli lyhyt matka käydä noutamassa se. Ostaja lupasi maksaa sovitun summan ja ennen kuin kaupasta sovittiin, mies ehdotti, että hän tutustuu koiraan ainakin parin tunnin ajan ennen kaupantekoa.

Seuraavana iltana kasvattajan pappa soitti lähes itku kurkussa ja kertoi miehen tulleen hänen pihalleen taksilla. Autossa oli ollut joku nainen odottamassa ja kännissä ollut, pitkäpartainen mies oli lykännyt puolet sovitusta summasta papan käteen, napannut pennun mukaansa ja poistunut taksilla. 

Sanoin hyväuskoiselle kasvattajalle papan puhelun jälkeen, ettei armeijan tiedustelijoilla ole risupartaa. Armeijassa pitää leuan olla siisti.

Kastattaja meni seuraavana päivänä tekemään poliisiasemalle rikosilmoituksen. Huijarin kotipaikka kuului Itä-Uudenmaan poliisipiiriin, jonne rikosilmoitus eteni nopeasti, koska jo seuraavana päivänä Porvoosta soitti naispoliisi kasvattajalle. Hän kertoi soittavansa pennunhakijalle.

Mies oli poliisin yhteydenoton jälkeen palauttanut pennun papalle, jolta hän sen haki. Pappa palautti hänelle kauppasumman. Risuparta oli soitellut kasvattajalle vielä jälkikäteen, mutta tiettävästi enää ei tehnyt koirakauppoja.

Maija Ankkuri