Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Sydänvikaista Rockya etsittiin kelkkatieltä

Lehti-ilmoitus poiki näköhavainnon

Vuoden 2009 kiirastorstain aamuna katosi Oulun Haapalehdossa huonokuuloinen 16-vuotias bordercollie-karhukoirasekoitus Rocky. Uros oli ollut kotipihalla kiinnitettynä naruun, joka oli katkennut. Vahus löytyi lehti-ilmoituksesta saadun havainnon ja havaintoalueen seulonnan jälkeen kuusen alta nukkumasta.

Iäkäs koira oli ottanut tilaisuudesta vaarin ja lähtenyt liikekannalle. Omistajille sydänvikaisen Rockyn katoaminen aiheutti syvää huolta, etenkin siksi, että sairas narttu tarvitsi päivittäisen lääkityksen. Uusien lääkkeiden ansioista Rockyn jalka oli viime aikoina alkanut taas nousta keveästi.

Kun Rocky huomattiin kadonneeksi, laittoi omistaja karkurit.fi -sivustolle
katoamisilmoituksen. Kun soitin karkurin omistajalle, hän kertoi, ettei sydänsairasta koiraa ollut laajoista etsinnöistä huolimatta löytynyt, ehdotin, että omistaja laittaisi katoamisilmoituksen seuraavana päivänä ilmestyvään lehteen.

Kalevassa olleen lehti-ilmoituksen ansiosta Rockysta saatiin varhain pitkäperjantai-aamuna havaintopuhelu. Soittaja oli iäkäs mies, joka oli nähnyt Rockyn sen jälkeen, kun hän oli torstaina törmännyt Rockyn etsijöihin.    
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ilmoituksesta soittanut vanhus kertoi nähneensä Rockyn edellispäivänä makaamassa kelkkatiellä. Hän ei ollut ilmoittanut koirasta löytöeläintarhaan, vaikka oli nähnyt karkuria etsineet ihmiset samana päivänä, jona myöhemmin näki koiran. Lisäksi koiralla on pannassa puhelinnumero, jota mies ei ollut huomannut etsiä. Ihmekös tuo, sillä ani harvalla koiralla on puhelinnumero pannassa.   

On luultavaa, että keskellä kelkkatietä maannut Rocky on osunut monen muunkin ohikulkijan silmään, mutta vain vanha mies otti lehti-ilmoituksesta yhteyttä.

Mies kertoi yrittäneensä saada koiraa liikekannalle. Kun se ei ollut hievahtanutkaan, hän oli lähtenyt hakemaan kotoaan pulkkaa, jolla aikoi kuljettaa koiran kotiinsa. Ennen pulkanhakureissulle lähtöään hän oli sitonut koiran kiinni risuun?!

Ilmeisesti risu ei ollut riittävän hyvä pidike, koska kun mies palasi takaisin, oli koira kadonnut. Mies lähti ajelemaan autolla löytääkseen koiraa etsimässä olleet omistajat, mutta palasi reissulta tyhjin toimin kotiin. Onneksi hän huomasi perjantaina lehti-ilmoituksen ja otti yhteyttä. -
- Lähdimme tyttärien kanssa heti havaintosoiton saatuamme kelkkareitille. Otettiin pulkka ja Rockyn lääkkeet mukaan, kertoi Rockyn emäntä.

Kolmen kilometrin päästä löytyi jälkiä paikasta, jossa Rockyn oli täytynyt olla. Rocky ei äännähtänytkään, vaikka etsijät keskustelivat rauhallisesti keskenään herättääkseen sen huomion. Huolellisen haravoinnin ansiosta perheen tytär löysi koiran kuusien alta nukkumasta. Rocky oli siirtynyt noin 50 metrin päähän kelkkapolulta. Todennäköisesti se ei ollut jaksanut kulkea pitemmälle.
-  Aloin itkeä, kun Tiina huusi, että Rocky on täällä ja se on elossa. Se oli tunteikas hetki.  Juoksin sinne pulkka kainalossa. Rocky heilutti häntäänsä ja sen korvat olivat luimussa ikään kuin se olisi ollut pahoillaan siitä, että oli sellaisen huolen aiheuttanut, muisteli emäntä.

Rocky ei pystynyt kävelemään. Se nostettiin vällyjen väliin pulkkaan, jota alettiin vetää noin kilometrin päähän jätetyn auton luo.
- Koirakin huomasi, että se oli mukavaa kyytiä. Vastaan tuli hiihtäjärouva, joka katsoi vähän ihmeissään. Sanoin hänelle, ettei tämä tallaista aina ole.

Löytöpäivänä ei Rocky pystynyt kävelemään. Yöllä siihen iski keuhkokuume. Aamulla eläinlääkäri määräsi vahvat antibiootit, kuume laski, mutta koira oli vielä pääsiäismaanantaina väsynyt.
- Vähän pidin saarnaa miehelle, että miksi ette ilmoittanut koirasta minnekään, totesi Rockyn emäntä.
- Miksi hän ei voinut soittaa poliisille tai hälytyskeskukseen, josta oli
luvattu ilmoittaa, jos Rockysta tulisi havainto.

Rouva oli miehelle kuitenkin kiitollinen siitä, että tämä välitti, vaikka ei osannutkaan ottaa yhteyttä poliisiin tai löytöeläintarhaan.

Kaikkiaan toistakymmentä ihmistä etsi Rockya. Torstaina sitä oli etsitty neljän ihmisen voimin kelkkatieltäkin, jonka läheltä metsästä se lopulta löytyi.
Kun Rocky 13 vuotta aiemmin karkasi, se löytyi 30 kilometrin päästä. Nyt vanhemmiten oli karkumatka lyhentynyt kymmenesosaan.
Kun vihjaisin Rockyn onnellisesti päättyneestä karkureissusta Kalevaan, lehti lähetti toimittajan tutustumassa Rockyyn ja tekemään sen karkureissusta jutun lehteen.

Karkurikirjan sisällysluettelo