Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Urospentu pakoili Vaalimaalla kunnes tuttu ihminen pääsi hätiin

Kun Vaalimaalle tuotiin rescuekoiria Suomeen ensimmäinen heinäkuuta, lähti kiltti urospentu Raimis yllättäen livohkaan.

Karkuteille lähtenyt Raimis-pentu on kotoisin Pietarista. Se on valkoinen, viehättävä, pitkäkarvainen puolivuotias komistus. Se olisi voinut olla unelmaperheen rakastettu lemmikki, mutta se oli valitettavasti ei-toivottu koiranpentu, jonka tulevaisuus näytti synkältä.
Onneksi pietarilainen yksinäinen vanha Galina-rouva oli säälinyt puistosta löytämäänsä pentua ja vienyt sen kotiinsa. Rouva oli pelastanut muitakin koiria ja kissoja, mutta hänen pieni eläkkeensä ei riittänyt kaikkien lemmikkien ruokkimiseen.  Kun koiria Suomeen tuova rescueyhdistys kuuli Galinan pelastamasta koiranpennusta, pennun kuva laitettiin yhdistyksen nettisivun kotia etsiviin. Pojalla oli monta kotiehdokasta. Sen tulevaisuus näytti valoisalta.

Kun rokotukset ja muut paperit olivat kunnossa, poika lastattiin heinäkuun ensimmäisenä päivänä koiria Suomeen tuovan auton kyytiin.

Oven takana odotti vapaus. Vai odottiko?

Kun ollaan lemmikIn kanssa oudossa paikassa, on olemassa vaara, että eläin ottaa jalat alleen. Tullitarkastus Suomessa sujui hyvin. Samoin eläinlääkäritarkastus. Raimiksen niskassa oleva sirunumerokin täsmäsi lemmikkipassissin numeroon.

Sitten kaikki muuttui: Uros livisti tiehensä ja suuntasi matkansa metsää kohti hihna perässään. Joku oli sulkenut eläinlääkärin vastaanottohuoneen oven huolimattomasti. "Olenhan nyt päässyt Suomeen", pentu varmaan tuumi, kun vapaus oli koittanut. 

Rakkaan pennun karattua Galinalla tuli suru puseroon. Koska hänellä ei ollut viisumia, hän oli joutunut jäämään itärajan taakse.

Karkuripoikaa etsittiin tullin lähellä olevasta metsiköstä yli viisi päivää. Katoamisilmoitus oli tehty karkurit.fi sivuille., josta ihme ja kumma jopa venäläiset näköhavaintoja tehneet olivat sen löytäneet. Karkuri ei vaan suostunut kiinniotettavaksi.

Muuan venäläinen rouva oli tullut paikalle teltan kanssa. Rouva vietti yön metsässä yrittäen yritti houkutella karkuria telttaan. Turhaan. Rouva joutui palaamaan Pietariin märkänä ja yskäisenä.

Sitten tapahtui ihme. Galina-rouva uhrasi kahden kuukauden eläkkeensä ja sai passin  pikaviisumin. Autoa hänellä ei ollut, mutta hän pääsi Vaalimaalle venäläisellä linja-autolla. Perillä vanharouva lähti metsään alueelle, jossa arveli pennun piileskelevän. Kun Galinarouva jutteli ääneen, ilmestyi pentu häntä heiluen hänen luokseen.

Sen pannassa kiinni ollut talutushihna oli kadonnut. Ehkä se oli jäänyt puskaan kiinni. Galinalla oli uusi hihna jolla hän talutti pojan Suomen tullin suuntaan. Suomeen ei Ramis saanut jäädä ilman papereita.

Ramis kävi vain tutustumassa Suomeen ja päättää luultavasti seuraavalla matkalla jäädä asumaan tänne pysyvästi. Ilman sankarillista Galina-rouvaa Raimis värjöttelisi varmaan vieläkin kylmässä metsässä.

Teksti: Leena Herzi
Kuva: Galina