Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Vaaratilaneita fleksin kanssa

Fleksitalutin on vempele, joka miellyttää etenkin pienten koirien omistajia. Fleksillä voi antaa koiralle  liikkumavapautta enemmän kuin normaalilla talutushihnalla.  Entä fleksitaluttimen haitat?

Vaikka fleksitalutin helpottaa ulkoiluttamista, se on koiralle paljon vaarallisempi kuin tavallinen hihna. Kun iso koira on pitkässä fleksissä, on pitämätön paikka, jos koira alkaa kiskoa.

Mikä tahansa yllättävä tapaus, kuten vaikkapa lumiauran saapuminen, rynnistävä lapsilauma, vieraan koiran ilmestyminen tai juokseva lenkkeilijä, voi säikäyttää koiran karkuteille, ellei hihnasta pidetä lujaa kiinni.  Vapaana liikkuvasta koirasta puhumattakaan. Olipa koiralla mikä talutin tahansa, kaulapanta ei saa koskaan olla niin löysällä, että koira pystyy vetämään päänsä siitä läpi!! 

Fleksi vaatii koiran taluttajalta kaiken huomion ja tarkkuuden liikuttiinpa sitten missä tahansa.  Jos koira karkaa fleksi perässään, jäljessä pomppiva talutin voi tehdä sen vauhkoksi. Loppupeleissä huonolla tuurilla koira jää kiinni korpeen, mistä sen haukku ei kuulu.

Kävely-pyörätiellä fleksissä kulkeva koira on vaarassa joutua pyörän yliajamaksi.  Ellei fleksinarua pidetä riittävän lyhyenä, narun varassa oleva koira ulottuu ajotielle. Niin ikivästi kävi Vantaalla, kun kahden tiibetinspanielin omistaja talutti koiriaan fleksissä. Toinen koirista näki ajotien vastakkaisella laidalla vieraan koiran, ryntäsi ajotielle ja jäi auton alle. Auton yliajamaksi jäänyt koira menehtyi ennen kuin eläinlääkäri ehti tutkia sen. 

Fleksissä ollut koira puri

Turussa oli  flekstaluttimessa ollut saksanpaimenkoira rynnännyt puremaan taksista ulos astunutta naista pakaraan ja selkään. Omistaja ja koira ottivat paikalta hatkat.  Hyökkäyksen kohteeksi joutunut nainen ja hänen seurassaan ollut nainen hälyttivät paikalle poliisin. Naiset olivat luulleet koiran olleen irti.

Naista purreen saksanpaimenkoiran omistaja ilmoittautui myöhemmin poliisille. Omistajan mukaan koira ei ollut puremahetkellä irti  vaan fleksissä kiinni.

Kissa ja fleksi

Kissa ei ole fleksitaluttimessa yhtään sen paremmassa turvassa kuin koirakaan.  Se hyöty kelanauhurista sentään on, että jos jostain ryntää vihainen koira,  kissa pääsee puuhun karkuun. Se edelyttää kuitenkin sitä, että lähellä on puu ja omistaja  päästää kelan narun valumaan löysänä.

Jotkut jättävät kissan pihalle fleksiin kiinni ja menevät itse sisälle.  Moinen temppu on lailla kielletty.  Jos pidät kissaa pihalla kiinni, on jäätävä pihalle kissaa vahtimaan. Jos sinne ryntää kissoja vihaava irtokoira, saattaa fleksi sotkeutua, eikä kissa pääse koiraa puuhun pakoon, vaikka puu olisi sen vieressä.