Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Fleksin kanssa karannut koiranpentu löytyi viime hetkellä

Tässä lyhyt versio karkaamistapauksesta, josta karkurin omistaja kirjoitti pitkän tarinan Keravalaiset tiedottaa Fb-ryhmään

"Jaan teille nyt uskomattoman tarinan perheemme kauhujen vuorokaudesta 5-6.2 - 21...joka samalla herätti minut aivan uudella tavalla ymmärtämään ihmisyyden merkityksen ja mitä tarkoittaa Usko, Toivo ja Rakkaus

Meidän perheen kuopus Usko, seitsemän kuukauden ikäinen tanskandoggipentu oli iltapäivälenkillä fleksitaluttimessa perjantaina 5. helmikuuta.

Jostain syystä fleksi lipesi kädestä ja singahti Uskon jalkoihin, sen säikähtäessä sitä, rynnäten kauhun sekaiseen juoksuun fleksin singotessa perässä. Hetkessä koira oli näkökentän ulottumattomissa ja kauhujen vuorokausi oli startannut.

Soitin saman tien hätäkeskukseen ja ilmoitin yhteystietoni ja suunnan mihin Usko oli juossut noin kello 14.45. Soitin myös ystävälleni, joka laittaisi heti Facebook-ryhmiin tietoja ja pyynnön ottaa minuun yhteyttä havainnoista. Ajoin siis autoa, etsien koiraa, enkä pystynyt samaan aikaan kirjoittamaan. Etsimme autolla ja kävimme talojen pihoja läpi kysellen jokaiselta vastaantulevalta havaintoja.. Ei mitään havaintoja Uskosta

Laitoin oman ilmoituksen Keravalaiset tiedottaa -ryhmään. Siellä ihmiset olivat heti valppaina ja sain ohjeita soittaa Vainu eläinetsijäkoirayhdistykseen.

Vainussa ottivat tilanteen heti vakavasti ja alkoivat järjestää etsintäkoiria avuksi. Tilanne oli erittäin hankala koska pakkasta oli jo 15 astetta ja se luo olosuhteet etsijäkoiralle haasteelliseksi voiden aiheuttaa ongelmia hengitysteihin tehdessään pitkään työtä kovassa pakkasessa. Kuitenkin Vainussa punnitsivat Uskon tilanteen pentuna, lyhytkarvaisena koirana hyvin kriittiseksi pakkasen takia ja hankkivat nopealla aikataululla kaksi koiraa paikalle.

Koirat tekivät uskomatonta työtä, näyttäen alueen, jonka Usko oli juossut, se oli valtava ja sisälsi ison alueen metsää ja peltoja joka valaisi sitä, miksei havaintoja ollut.

Tilanteen teki sietämättömäksi kiristyvän pakkasen lisäksi tieto siitä, että fleksi seurasi koiraa perässä aiheuttaen suuren vaaran takertua puihin tai pensaisiin.

Nyt kun tiedettiin Uskon olevan metsäalueella, pimeän tullen alkoi paniikki iskeä toden teolla. Välissä olin soittanut kaikki eläinten vastaanottopaikat ja jättänyt yhteystiedot. Karkurit.fi toimijat auttoivat ilmoituksen teossa itse, kun olin koko ajan tien päällä."

Löytymisestä ilmoituslinkissä

Pennun etsintään lisäsuunnitelman laatinut Toiva iloitsi nopeasta löytymisestä

Pennunomistajan haastattelu MTV.n sivuilla