Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Vili joutui velkojien pelinappulaksi

Missä on Vili?

Useita vuosia on kulunut siitä, kun piskuinen Vili joutui tahtomattaan pois ihmisiltä, joihin se oli ehtinyt leimautua.  Pikku koira on yhä tervetullut sinne, minne se oikeasti kuuluu, kotiin, josta ilkeät miehet se ryöstivät.

Espoolaisen Tiinan miesystävä osti Tiinalle ja tämän lapsille ranskanbulldoggipennun, jonka kaksi puukolla uhkailijaa kävi hakemassa syyskuussa pois. Rikollisesti toimineet miehet olivat sanoneet antavansa opetukse koska kauppahinnan maksaminen kesti liian kauan. Espoon Lippajärvellä asuva perheenemäntä myy Virosta hakemiaan koiria Suomessa. Kun nainen kaupitteli maaliskuussa Keltaisessa Pörssissä ranskanbulldoggipentua, lähti Tiina miesystävänsä Tompan ja kahden tarhaikäisen lapsen kanssa hieromaan koirakauppoja.
- Myyjä kiirehti meitä sanomalla, että meille esitelty koira oli pentueen viimeinen, Tiina kertoo ja lisää, että seuraavana päivänä nainen myi lehti-ilmoituksella kahta saman rotuista pentua.

Tomppa osti pennun 850 eurolla. Myyjä sai käteensä 500 euroa. Lopun Tomppa lupasi maksaa myöhemmin naisen tilille. Pennun lemmikkipassi siirtyi kaupanteon yhteydessä ostajalle. Myyjä karhusi saatavaa muutamaan kertaan puhelimitse Tiinalta, joka kehotti soittamaan Tompalle. Kesällä myyjä kertoi ilmoittaneensa poliisille, että osa kauppahinnasta oli saamatta.

Uhattiin puukolla

Tomppa kävi 20. elokuuta maksamassa loppuvelan Kauppakeskus Isossa Omenassa, jonne koiratrokari oli lähettänyt kuuden miehen seurueen rahaa hakemaan. Pari päivää aiemmin Tomppa oli vienyt velan pantiksi lompakkonsa. Sitä miehet eivät palauttaneet.
 

Tiina tunsi helpotusta, kun pentu oli kokonaan maksettu, vaikka hän oli joutunut lainaamaan velkasumman kodin vuokrarahoista. Helpotus oli lyhytaikainen. Lauantaina 3. syyskuuta Tompalta kysyttiin tekstiviestillä osoitetta, johon lompakon voisi palauttaa. Tiinan asunnolla lapsenpiikana ollut Tomppa sopi tapaamisen muualle. Hän otti Tiinan kolme ja kuusivuotiaat lapset mukaan tapaamispaikalle, jonne ilmestyi kaksi “lompakontuojaa”, toinen lähes kaksimetrinen korsto. Miehet eivät luovuttaneet Tompalle lompakkoa, vaan pakottivat tämän puukko selässä Tiinan asunnolle. Tompan ei auttanut kuin totella. Asunnolta miehet ottivat perheen koiranpennun ja lemmikkipassin. Hätääntynyt Tiina kiirehti heti tapahtumasta kuultuaan kotiin ja soitti poliisit paikalle. Poliisien neuvosta Tiina ja lapset viettivät seuraavan yön ystäviensä luona.

Perheenjäsen

Myöhemmin Tiina soitti myyjälle ja vaati pentua pois. Myyjä väitti, ettei loppumaksua ole suoritettu. Sittemmin hän ei ole

Vain lelut jäivät, kun Vili vietiin

enää vastannut soittoihin. Tomppa puolestaan otti yhteyttä tekstiviestin lähettäneeseen koiravarkaaseen. Mies väitti toimittaneensa pennun myyjänaiselle. Todennäköisesti pentu oli myyty eteenpäin

Tiinan perheessä tunnetaan koiraryöstön takia pelkoa ja vihaa, ja ennen kaikkea surua. Koiratrokari, joka kohtelee koiria kuin esineitä, ei välitä pennun tunteista ja sen kiintymyksestä perheeseen, jossa pentu ehti olla lähes puoli vuotta.
- Kolme ja kuusivuotiaat lapseni kyselevät päiväkodista tultuaan, missä pentu on. Vilillä oli tapana nukkua poikamme vieressä yöt. Siitä ehti tulla lapsille todella tärkeä. Pentu rakasti kaikkia lapsia, niin omia kuin muidenkin. Itse en ole kyennyt menemään kouluun, kun uni ei tule ja ajatukset pyörivät vain ja ainoastaan Vilissä ja siinä millä saisimme sen kotiin. Mietin miten se voi ja miltä siitä tuntuu, kun se on revitty omasta rakkaasta turvallisesta kodista pois. Pentu on suuri osa meidän perhettämme ja kun sitä ei täällä ole, jäljelle on vain tyhjä aukko ja paljon surua ja huolta, joka kulkee jatkuvasti mukana arjen keskellä.

Rikosilmoitus ei tuonut Viliä kotiin. 

Kuvat: omistajan kotialbumi

Vilin katoamisilmoitus