Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Virallisesta koirarekisteristä ei pysty etsimään koirakarkurin omistajaa

Voihan Koirarekisteri sentään!

Koirarekisteristä huolimatta, ole tarkkana ja REKISTERÖI koirasi sirutiedot omien tietojesi kera myös johonkin muuhun rekisteriin, josta on hyötyä koirasi kadotessa ja löytyessä.

Tällä hetkellä Koirarekisteristä siihen ei ole, että se auttaisi kadonneen löytyneen kotiinpaluussa. Rekisteri on auki mutta sinne ei viralliset löytöeläinsopimukset omaavilla löytöeläintahoilla ole pääsyä. Näin ollen ainoa tapa varmistaa löytökoirasi kotiin pääsy on sirutiedon rekisteröinti myös toisaalle, joko ilmaiseksi tai maksua vastaan.

Koirarekisteristä toivottiin virallista rekisteriä, josta tulevaisuudessa löytyy kaikki koirat. Tällä haavaa se näyttäytyy yhtenä uutena rekisterinä jo ennestään kirjavalle rekisterikartalle, jonne myös sirutiedon voi liittää. Tällä haavaa se on kahdeksas rekisteri Suomessa mutta toki ainoa viranomaisrekisteri.

Olet myös ehkä nähnyt ohjeita rescuekoirien varalle, joissa lopussa kerrotaan löytöeläintahojen pääsevän rekisteriin. Sama "rescuekoira" ajatus sopii jokaiseen suomalaiseenkin ei Kennelliiton rekisterissä olevaan koiraan.

Annettu ohjeistus on väärä, löytöeläintahot EIVÄT pääse Koirarekisteriin. Ehkä tulevaisuudessa tulevat pääsemään mutta tällä hetkellä tällaista mahdollisuutta ei ole. Ruokavirastosta on vahvistettu, että rekisteriin pääsy annetaan kuntien löytöeläintarhoille syksyn 2023 aikana.

Ehkä eniten huolestuttava on tilanne huostaanotettujen koirien kohdalla ennen kuin Koirarekisteri alkaa toimia kuten sen kuuluu toimia, jos huostaanotettu koira karkaa ja päätyy talteenottoon löytöeläimenä. Huonoimmassa tapauksessa tällainen koira voitaisiin hyvässä uskossa palauttaa karkureissun jälkeen sille kenen tiedot jostain muusta rekisteristä löytöeläintalo löytää eli hänelle keneltä koira huostaanotettiin.

Kissoille ei ole vielä virallista rekisteriä, mutta muuten kissoihin pätee sama kuin koiriin, eli jos etsii lukuisista eri sirurekistereistä lemmikin omistajaa, omistajan nimeä ei löydy yhdestäkään rekisteristä. Kaikki lähettävät löytymisetä anonyymin tiedon lemmikin omistajan puhelimeen. Jos puhelinnumero on kaiken kukkuraksi vaihtunut, tieto ei tavoita omistajaa.

Ainoastaan Kissaliitto luovuttaa omistajatiedot viralliset sopimukset omaaville löytöeläintarhoille sekä elsuyhdistyksille mutta ei muille.

Teksti: Annulii Koponen Miljoona Mikrosirua