Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI - Kadonneitten lemmikkien asialla vuodesta 2003.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Yksivuotias koira hukkui aitaamattomaan lietealtaaseen

Huittisten Räikänmaalla kissan avaamasta ovesta ulos livahtaneen bulmastiffiuroksen elämä päättyi aitaamattomaan lietealtaaseen

Kun nuoren bulmastiffiuroksen Anitta-emäntä tuli iltakymmeneltä suihkusta, hän huomasi avonaisen ulko-oven ja uroskoiransa poissaolon.
- Lähdin kiireen vilkkaa noin 400 metrin päässä olevalle lietealtaalle. Liete oli jäässä. Se oli vain reunoista vähän sula. Urpoa en altaassa nähnyt, kertoo Anitta.
- Nettiin laittamistani ilmoituksista alkoi tulla näköhavaintoja. Urpo katosi perjantai-iltana. Vasta tiistaina iltaseitsemältä paljastui, että kyseessä oli eri koira ja tajusin ettei bulmastiffi kulje muutamassa päivässä 40 kilometriä.

- Menin uudelleen lietealtaalle ja aloin sekoitella sitä kunnes koira pulpahti pinnalle. Keskellä allasta oli rusakon raato. Ilmeisesti koirani oli seurannut rusakkoa. 

Anittan onnettomuuspaikalle hälyttämä poliisi otti tapauksen tutkintaan. Neljä vuotta aikaisemmin uiskenteli samassa, tien vieressä sijaitsevassa altaassa perheen vanhin koira, jonka palomies kävi onkimassa kuiville. Koira jäi henkiin, vaikka sian virtsa on erittäin voimakasta. Nieltynä sian jäte on vaarallista.
-Painoin asian sillä kertaa villaisella, koska omistaja lupasi, että allas aidataan.

__________________________________________________

AITAAMATON LIETEALLAS ON LAITON. SIITÄ KANNATTAA ILMOITTAA
KUNTAAN, JONKA KUULUU VELVOITTAA OMISTAJAA AITAAMAAN ALLAS.
LAIN MUKAAN AIDAN TULEE OLLA 1,5 M KORKUINEN JA SIINÄ ON OLTAVA
SULJETTAVA PORTTI. 
ELLEI ILMOITUS KUNTAAN TUOTA TULOSTA, ILMOITA MAA- JA
METSÄTALOUSMINISTERIÖÖN.
__________________________________________________

Kun Anittan vanhempi koira pelastui, omistaja ei lupauksestaan huolimatta aidannut allasta. Seuraavalla kerralla liete vei Urpon hengen. Lietealtaan tuntumassa ollut sikala, johon Urpo hukkui, oli ajat sitten lopetettu. Allas sai aidan ympärilleen vasta Urpon murheellisen tapauksen jälkeen.

Joitakin vuosia sitten Akaan Kylmäkoskella etsittiin kadonnutta labradorinnoutajaa useiden viikkojen ajan. Koira löytyi katoamispaikan läheltä lietealtaasta.  Suomessa on satoja tuhansia sikaloita, joihin hukkuneista lemmikeistä tuskin ainakaan altaiden omistajat pitävät lukua.

Urpon surullinen kohtalo julkaistiin Kokemuksella karkureista -kirjassa