Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Karkuri houkutelttin viisaan koiran avulla kiinni

Kärsämäellä asuva Riitta otti koiransa avustuksella kiinni lähes 300 km karkumatkan tehneen uroscollien. Vieraan koiran havaintopaikan etsimiseen ja kiinnihoukutteluun Riitalta kului parisen tuntia.

Collieuros oli karannut pääsiäisenä Mäntästä, josta on Kärsämäelle yli 280 km.
Koiran adrenaliinitaso nousee karkumatkalla, koska sen täytyy selvitä monista koettelemuksista ja ruuanhankinnasta. Mitä kaemmin karkumatka kestää, sitä arempi ja ihmisiä välttelevämpi koirasta tulee. Niinpä, kun Riitta meni ottamaan kiinni yksinäistä collieta, ei koira päästänyt häntä lähimaillekaan.

Riitalla oli mukana 9-vuotias sileäkarvainen noutajansa Repe, joka on toiminut pelastuskoirana. Rauhallinen ja viisas Repe sai lähestyä collieta, joka hyväksyi noutajan täysin. Ehkä karkuri oli jopa kaivannut koiraseuraa.

Kun Riitta joutui toteamaan, ettei collie päästäisi häntä lähestymään, hän istahti maahan, kutsui oman koiransa luokseen ja alkoi syöttää sille kuivamuonanpaloja, joita hän nakkeli näyttävästi myös lähimaastoon.

Nälkäinen collie hivuttautui napostelemaan kuivamuonaa ja uskaltautui lopulta niin lähelle, että Riitta sai tartuttua sen kaulapantaan, jolloin collien päässä ikäänkuin napsahti. Koira rauhoittui ja antautui täysin uuden ystävänsä vietäväksi.

Havaintoja ei omistaja Hugosta saanut kuin yhden ainoan kerran, ja sekin tapahtui melko alkuvaiheessa, kun koira oli nähty erään huoltoaseman pihalla.

© 2009 Suomen Löytöeläinapu