Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Fleksitalutin ja koira - hengenvaarallinen yhdistelmä ?

Fleksitalutin miellyttää monia, etenkin pienten koirien omistajia, koska ulkoiluttaja pystyy antamaan koiralle liikkumavapautta enemmän kuin koiran ollessa kiinni normaalissa hihnataluttimessa.  Vaikka fleksitalutin helpottaa koiran ulkoiluttamista, se on sekä isolle että pienelle koiralle vaarallisempi kuin tavallinen talutushihna. Kun koira on pitkässä flexissä, on tekemätön paikka jos koira päättää läheä rynnimään.


Fleksi vaatii koiran taluttajalta kaiken huomion ja tarkkuuden liikuttiinpa sitten missä tahansa.  Kävelypyörätiellä fleksissä kulkeva koira on vaarassa joutua pyörätien puolelle ja jäädä pyörän yliajamaksi. Toki tämä vaara on myös tavallisessa talutinhihnassa kulkevalla koiralla, ellei taluttaja ole tarkkana. Ellei fleksinarua pidetä riittävän lyhyenä, voi koira ulettua jopa ajotielle. 

Fleksissä ollut koira puri

Turussa puri perjantain 11.10. ja lauantain 12.10. välisenä yönä saksanpaimenkoira taksista ulos astunutta naista pakaraan ja selkään. Koira poistui omistajansa kanssa paikalta.  Hyökkäyksen kohteeksi joutunut nainen ja hänen seurassaan ollut nainen hälyttivät paikalle poliisin. Naiset kertoivat poliisille, että koira oli ollut irti.

Naista purreen saksanpaimenkoiran omistaja ilmoittautui myöhemmin poliisille. Hänen mukaansa koira ei ollut ollut irti, vaan kytkettynä fleksitaluttimeen. (Lähde Turun Sanomat)

Pieni koira juoksi auton alle

Perjantaina 11. lokakuuta iltapäivälehdessä oli sydäntäraastava tapaus: Kahden tiibetinspanielin omistaja oli taluttanut koiriaan fleksitaluttimissa Vantaalla. Yht'äkkiä toinen koirista oli rynnännyt ajotielle jääden auton alle. Syynä äkkinäiseen ryntäämiseen oli ollut ajotien toisella laidalla ollut iso koira.  Auton yliajamaksi jäänyt koira kuoli eläinlääkäriasemalla ennen kuin lääkäri ehti tutkia sen. Yliajaja ei ollut pysähtynyt lainkaan.  (Lähde Iltalehti)

Pinseri yön puskassa

Maaseudulla liikuttaessa koira saattaa äkätä jäniksen, peuran tai muun luonnoeläimen ja kiskaista menemään.   Karkuri voi juosta monen kilometrin päähän ennen kuin se jää kiinni pusikkoon.  Jos koira ei osaa pitää meteliä, sitä on todella vaikea löytää. 

Iäkäs, Karkkilan ja Nummi-Pusulan rajamailla asuva pariskunta oli tottunut käyttämään pinserinartullaan fleksitalutinta.  Erään kerran pinseri nykäisi voimakkaasti. Taluttajan ote irtos ja koira lähti livohkaan.   Sitä etsittiin suunnasta jonne se karkasi.  Koiraa ei kuitenkaan löydetty ja etsintä piti lopettaa, koska ilta pimeni syksyllä varhain.

Nummi-Pusulan korpimetsissä asuu susia ja karhuja. Oli olemassa vaara, että pedot söisivät pienen koiran suihunsa. Aamulla pinseri metelöi voimakkaasti.  Kun sen luo mentiin, huomattiin, että se oli tarttunut fleksistä pusikkoon.

Edellä kerrotun tapauksen jälkeen vanhukset lupasivat pitää kiinni niin lujaa, ettei mitään yllätyksiä pääsisi enää tapahtumaan.   (Lähde Suomen Löytöeläinapu)

Kultainennoutaja vältti pusikot

Näitä fleksin kanssa karkaamisia sattuu aina välillä. Karkuri saattaa kulkea fleksi perässään moniin eri suuntiin - mielenkiintoisia jahdattavia kyllä metsässä riittää- kunnes fleksi tarttuu pusikkoon tai kiertyy puun ympärille. 2019 fleksin kanssa kadonneen koiran omistaja postasi facebookiin murheellisen tiedon. Hänen karannut koiransa oli löytynyt kuolleena. Sitä oli etsitty jopa koirien kanssa turhaan. Koira löytyi pusikkoona tarttuneena ja menehtyi koska ei saanut vettä ja ruokaa. Joku muu koira oli kiinni jäätyään menettänyt kuolioon joutuneen jalkansa.

Jotkut pitävät fleksiä myös kissalla. Kissoja on karannutkin fleksi perässään. Kissa saattaa ryntäillä fleksin kanssa vähän sinne sun tänne jo yksistään siitä syystä, että se yrittää päästä perässään riippuvasta kiusallisesta muovikiekosta eroon. Kissa ja koira pelkäävää perässään seuraavaa poukkoilijaa rynnäten holtittomasti sitä pakoon.

Joskus voi tietenkin olla niin hyvä säkä, ettei karkuri jää fleksistä kiinni.  Kuusankoskella oli kultainennoutaja peräti kolmatta päivää karkuteillä fleksi perässään. Se jopa liikkui ilmeisesti koko ajan. Sitä eivät löytäneet sen paremmin etsijäkoira kuin kaverikoiratkaan.

Muuan ulkonaliikkuja sai koiran kiinni pellonlaidalta fleksitaluttimeen tarttumalla. Koira oli siinä vaiheessa jo niin uupunut, ettei se yrittänyt karkuun. (Lähde Suomen Löytöeläinapu)

Fleksin kanssa karannut pentukoira löytyi viime hetkellä