Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kissojen karkaamissyitä

Kissa on varsinainen livahtelija, joka saattaa poistua asunnosta täysin huomaamatta, kun ihminen kulkee ovesta tai jättää oven hetkeksi raolleen. Vuonna 2018 Suomen Löytöeläinavun Karkurit.fi -sivustolla ilmoitettiin kissoja kadonneeksi 2283. Niistä noin neljäsosaa, eli 555 kissaa kaivattiin edelleen löytyväksi vuoden 2019 tammikuun puolivälissä.

- Avoin ulko-ovi, raollaan oleva verkottamaton ikkuna ja avoin parvekkeen ovi houkuttavat kissaa karkaamaan. Kissa ei osaa arvioida kuinka korkealla on viides tai seitsemäs kerros, se hyppää, jos saa tilaisuuden.
- Vapaana autossa oleva kissa karkaa, kun auton ovi avataan.
- Kissoja on karannut autokolareissa.- Mouruaikana narttukissa saattaa lähteä etsimään urosta ja leikkaamaton uroskissa lähtee etsimään narttua.
- Moni kissa on karannut, kun kantokoppaa on siistitty ulkona kesken matkan.
- Heikoimmat kantokopat eivät pidättele kissaa. Jos kissa rymistää tarpeeksi, kopan laidat antavat myöten, etuluukku aukeaa ja kissa karkaa. Kantokopan ympärille kierretty lvi-teippi saattaa estää oven avautumisen, vaikka kissa rynnistäisi kopan sisällä.
- Huonosti kiinnitetyt tai liian väljät valjaat aiheuttavat karkaamisia.
- Kissa voi hylätä kotinsa, jos sinne muuttaa toinen kissa, koira tai uusi ihminen. Se voi myös paeta kiusaavia lapsia.
- Kotipihalla ulkoileva kissa saattaa ottaa hatkat, jos sen reviirille tulee aggressiivinen kissa.
- Tilaisuuden tullen kissa lähtee karkuun hoito- ja kyläpaikasta.
- Kissat joutuvat petojen saaliiksi ja ilkeiden ihmisten saaliiksi.
- Kissoja varastetaan omaksi ja myytäväksi ja ilkeät naapurit ovat kuljettaneet kissoja vieraille paikkakunnille.

Vapaana liikkuva kissa on täysin suojaton kaikelle ulkopuoliselle. Maaseutu on yksinulkoilevalle kissalle turvallisempi kuin kaupunki. Kissa kannatta pitää maalla öisin sisällä.

Mistä etsiä kadonnutta kissaa?

Karkuteille lähteneitä kissoja löytyy omista ja vieraista kellaritiloista, pyöräkellareista, autotalleista, vinteiltä ja ulkorakennuksista, jopa vieraista asuinhuoneista, kerrostalojen käytäviltä, ladoista, aitoista ja maatalojen viljasiiloista. Kissa voi piiloutua auton moottoritilaan tai sisätilaan. Se voi myös joutua supiloukkuun. Kissoja on nähty tavaratalojen parkkihalleissa, rautakauppojen ulkovarastoissa, rakennustyömailla. Myös talli ja kaatopaikka houkuttavat kissaa. Onpa joku kissa teljennyt itsensä muuntamokoppiinkin, jonne se on päässyt kaapelikäytävää pitkin ja löytynyt pidettyään riittävän kovaa ääntä. Kissoja eksyy myös ajoteille ja junaradoille.

Kadonneen kissan etsiminen