Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Varastettu koira löytyi havainnontekijän vinkistä

Vasta valmistuneesta kerrostaloasunnosta varastettu hieman yli luovutusikäinen pitkäkarvainen chihuahuanpentu löytyi avulla.

Pentu oli varkaushetkellä
hieman yli luovutusikäinen

Talo, josta pentu katosi, oli upouusi. Mitään murtojälkiä ei ovessa näkynyt. Ei edes tiedetty ketä epäillä koska asunnon avain oli rakennusvaiheessa ollut useilla eri urakoitsijoilla. Myös naapurihuoneistossa oli käväisty. Huoneisto oli myllätty, mutta ei viety mitään. Kumpikin valtakunnallinen iltapäivälehti kirjoitti pentuvarkaudesta. Pentua ei kuitenkaan juttujen perusteella löytynyt.

Läheskään kaikki varastetut tai muuten huijatut koirat eivät löydy koskaan. Raisiosta varastettu pentu löytyi Vantaalta, kun varkaudesta oli kulunut lähes kolme kuukautta. Pennunomistajan tytär soitti onnellisena karkureitten päivystykseen ja kertoi löytymisestä.  Nuori tyttö oli talutellut pentua Tikkurilassa, kun silminnäkijä soitti 112 ja hälytti poliisit paikalle.  Silminnäkijä oli sattunut samana päivänä lukemaan pentuvarkausjutun Seitsemän Päivää lehdestä.  Poliisit ehtivät nopeasti paikalle ja ottivat koiran haltuunsa ja taluttajan puhutteluun.

Kaikeksi onneksi varastetulla pennulla oli mikrosiru, josta sen omistajuus varmistui. Ellei pennulla olisi ollut sirua, olisivat alaikäisen taluttajan vanhemmat joutuneet näyttämään pennun kauppakirjan ja muut asiakirjat.

Poliisit olivat todenneet pennun omistajalle, että pentuvarkaus oli todennäköisesti tilaustyö. Omistajan tytär uskoi rukouksen auttaneen. Hän oli rukoillut äitinsä kanssa joka päivä, että pentu löytyisi.

Varkaus sattui vuonna 2004. Harva osasi vielä silloin googlata ”varastettu koira”, jolloin hän olisi päätynyt edellisvuonna perustetun Karkurit.fi -sivuston varastettuihin koiriin.  Myös kissoja varastetaan. Ikävä kyllä varkauksia ei tehty ainoastaan 2000-luvun alussa. Kissa- ja koiravarkaudet ovat myös tätä päivää.

Teksti: Maija Ankkuri
Kuva: Pennunomistajan kotialbumi

Muita takaisin saatuja varastettuja

YHÄ KATEISSA OLEVIA VARASTETTUJA