Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Varkailta takaisin saatuja koiria

Kodinvaihtoyritys oli kostautua

Suomalainen uskoo rehellisyyteen eikä huomaa, vaikka naapuriin ilmestyisi varastettu koira, ja vaikka varkaudesta olisi ilmoitus internetissä. Karkurit.fi -sivuilla on normaalisti ollut keskimäärin kaksikymmentä ilmoitusta varastetuista lemmikeistä. Karkurikirjan julkaisemisen jälkeen varastettujen koirien lukumäärä on noussut yli 50.  Keväällä 2020 laitumelta katosi myös harvinainen varsa, jota ei ole löydetty.

Omistaja laittoi karkuteillä olleen koiransa myyntiin

Valkoinenpaimenkoira karkasi uudelta omistajaltaan. Koira oli kateissa useita päiviä. Kun se löytyi päätti omistaja myydä sen.

Omistaja laittoi nettiin myynti-ilmoituksen. Ostajaksi ilmoittautui  "imatralaisnainen". Tapaaminen sovittiin helsinkiläisen ravintolan parkkipaikalle. Kun ostajaehdokas meni keskustelemaan koiran ostamisesta, hän nappasi talutushihnasta kiinni ja lähti juoksemaan. Koira seurasi juoksijaa. joka huusi autoon mennessään maksavansa koiran viikon kuluttua. Nainen ilmoitti myöhemmin omistajalle, ettei maksa koirasta mitään.

Omistaja teki valeostajasta rikosilmoituksen. Hän oli nähnyt naisen auton niin läheltä, että muisti sen värin, tyypin ja merkin sekä rekisterinumeron alkukirjaimet. Sieppaajan hän arvioi alle kolmikymppiseksi.

Kun "ostajaan" saatiin myöhemmin puhelimitse yhteys, hän valehteli olevansa koiran siepanneen naisen tuttava, kertoi asuvansa Järvenpäässä ja väitti olleensa koirakauppaa tehtäessä paikalla.

Sieppaaja oli laittanut heti tapahtumapäivänä 6.7.2013 nettiin myynti-ilmoituksen koirasta. Ilmoitus oli rekisteröityjen koirien osastolla, vaikka naisella ei ollut rekisteriasiakirjoja.  Hän ei ole ensimmäinen koirakauppias, joka on luvannut toimittaa asiakirjat, joita ei hänellä ole. ”Mikrosiru löytyy", luki ilmoituksessa. Poliisi paikallisti naisen auton tuntomerkkien avulla nopeasti. Koira haettiin pois ja omistaja kävi noutamassa sen paikallisesta löytöeläintarhasta. Kokemus oli omistajalle niin rankka, että hän päätti pitää koiran itsellään.

Koirat hälyttivät apua

Labradorinnoutaja Ossin kafottanutta koiran isäntää haastateltiin televisiossa. Ehkä koiran varastanut pari ei ulkoiluttanut Ossia kuin parvekkeella, koska TV-ohjelma ei poikinut havaintoja. Ainoa havainto saatiin sinä päivänä kun Ossi katosi.  Koiran huumeparilla nähnyt henkilö uskoi, kun pari valehteli vievänsä koiran läytöeläintarhaan.

Itä-Helsingin ja Vantaan laitamilta varastettu labradorinnoutajauros Ossi löytyi, kun se haukkui kahden muun koiran kanssa parvekkeella. Ossin varastanut pariskunta oli lähtenyt perjantai-iltana jonnekin ja koirat oli lykätty parvekkeelle.

Ossin omistajien naapurissa asunut toimittaja kertoi koiravarkaudesta radio-ohjelmassaan. Lisäksi Ossin isäntää haastateltiin televisiossa. Ohjelmiin oli laitettu paljon toivoa, mutta ne eivät tuoneet Ossia takaisin. Onneksi Ossi ja kumppanit huomasivat itse, ettei kaikki ollut ihan kohdallaan. Koirat nostivat varkaiden kerrostaloparvekkeella niin kovan mekkalan, että siihen ei voinut olla kiinnittämättä huomiota. Joku metakasta häiriintynyt soitti poliisin paikalle.
 

Kolme haukkujaa parvekkeelta huostaan ottanut poliisi vei koirat Viikin löytöeläintarhaan. Yhden sirunumero täsmäsi labradorinnoutaja Ossiin, joka oli ollut kateissa joitakin viikkoja. Ossi oli karannut talutustilanteessa ja nähty pian sen jälkeen nuorella naisella ja miehellä. He olivat luvanneet viedä koiran löytöeläintarhaan. Pitivät sen kuitenkin itse.


Hoikistunut Ossi riemastui valtavasti nähdessään isäntänsä ja emäntänsä.
- Itsellä oli mielessä, että tunteekohan se enää, mutta kyllä tunsi! Ja oli kamalan nälkäinen. Nukkui loppuyön ihan kuin tukki ja on selvästi tyytyväinen. Olo on ihan hirmuisen helpottunut, mutta koko ajan on vielä mielessä, minne kaikkialle pitää ilmoittaa ja mitä kaikkea pitää tehdä, kertoi Ossin isäntä jälkikäteen.
- Ossin tapaus oli sellainen, että sitä ei enää haluaisi koskaan läpi käydä. Mutta vieläkin lämmittää se avun määrä mikä saatiin tutuilta, puolitutuilta ja tuiki tuntemattomilta ihmisiltä. Vielä löytyy pyyteetöntä auttamisenhalua tästä välillä ei niin mukavasta maailmasta.

Ossin varastanutta parisluntaa odoteltiin muutaman kuukauden päästä turhaan Vantaan käräjäoikeuteen. Istuntoa jouduttiin lykkäämään koska syytetyt eivät tulleet paikalle. En seurannut tapausta enää sen jälkeen, mutta varmaan jossain vaiheessa pari sai jonkinlaisen tuomion.

Varkailta takaisin saatujen koirien tarinoita on useita. Juttuja lisätään sitä mukaa kun aika alkaa myöten.