Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
KARKURIT.FI
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Mikrosiru varmistaa lemmikkisi omistajuuden

Suomessa on liki 700 000 koiraa ja noin 600 000 kissaa. Tämän hetkinen eläinsuojelulaki ei edellytä lemmikkieläimellä mikrosirua.  Siitä huolimatta on lemmikin siruttaminen ja ilmoittaminen sirurekisteriin on paras tapa suojella lemmikkiä.

Otto nähtiin Tuusulassa

Mikrosiru on ainoa varma tunnistin, jos eläimen omistajuudesta on epäselvyyttä. Jopa varastettu, lemmikki voi löytyä mikrosirun ansiosta. Vuonna 2018 kesänä Helsingistä varastettiin tiibetinspanielinarttu, joka löytyi joulukuussa bussipysäkiltä Iisalmesta. Koiralla oli mikrosiru, jonka avulla saatiin omistaja selville.

Eläinlääkärit ovat jo vuosien ajan siruttaneet lemmikkieläimiä. Myös osa eläinsuojeluyhdistyksistä siruttaa. Alalle on ilmestynyt myös kaksi ryhmää, Miljoonasiru ja Vapaat Siruttajat.

Kennelliiton mikrosirutietokannasta löytyy yli 500 000 sirutettua, elossa olevaa koiraa. Kissaliitto on tallentanut tietokantaansa vähintään 250 000 kissaa. Meillä on myös ainakin kolme yksityisten ylläpitää sirutietokantaa.

Eläinlääkäri lähtee siitä, että jokainen vastaanotolle tuleva lemmikki on laillisesti hankittu. Asiakkaaseen luotetaan.

Kadonnutta uroskissaa taluteltiin Iisalmessa


Harvoin varastetun eläimen omistajalle sattuu onnenkantamoinen kuten silloin, kun järvenpääläisen videoliikkeen edestä kadonnut papillonpentu vietiin eläinlääkäriin sirutettavaksi. Pennun rokotustodistus oli ainoa asiakirja, joka asiakkaalla oli näyttää. Sen hän oli saanut samalta eläinlääkäriltä edellisellä käyntikerralla. Kun eläinlääkäri tarkasti pennun niskan, jonne siru oli tarkoitus laittaa, hän huomasi, että niskassa oli jmikrosiru jo ennestään.  Lääkäri soitti Kennelliittoon, jonka rekisteristä löytyi oikean omistajan tiedot. Pentu pääsi vielä samana päivänä kotiin. 

Varmista ettei varas voi siruttaa lemmikkiäsi

Jos lemmikkieläin varastetaan, paras tapa suojata mikrosirun koskemattomuus, on ilmoittaa sirutieto kaikkiin suomalaisiin mikrosirurekistereihin. Kissa ilmoitetaan Kissaliittoon, Turvasiruun, Siruhakuun ja Kanta Pet. Kolmeen jälkimmäiseen voi ilmoittaa myös koiran. Kennelliitto pitää erillistä sirutietokantaa rotukoirille ja monirotuisille koirille. 

Kenen on vastuu sirutietojen ajankohtaisuudesta

Autosta karannut Mikki-kissa

Missä ovat Bono, Mikki ja Rocky?    

Otto nähtiin Raumalla ja Tuusulassa

Varastettujen ilmoituksia